Hoe kun jij jouw Xiaomi-telefoon zo snel mogelijk opladen?

Xiaomi Mi Fans tips, handig, eenvoudig en snel

Natuurlijk wil je zo lang en zo veel mogelijk van jouw telefoon genieten. Daarom is het natuurlijk zonde als je urenlang moet wachten om jouw telefoon op te laden. Wij bieden je in dit artikel een aantal praktische tips om het opladen van jouw telefoon zo snel en energiezuinig mogelijk te laten verlopen.

Kies de stekker ipv de USB-poort

Als je toch achter je laptop zit is het net zo makkelijk om jouw telefoon op te laden via de USB-poort. Toch is dat niet verstandig als je jouw telefoon zo snel mogelijk op wilt laden. De charger heeft dan namelijk maar een capaciteit van 0,5 amp. Als je voor het stopcontact kiest verdubbel je de snelheid van opladen. Wil je echt snel, dan kun je voor de Xiaomi Power Strip kiezen. Je laadt dan op met 2A.

Xiaomi 6-port USB charger om het opladen van jouw Xiaomi gear zo snel mogelijk te regelen

Een voorbeeld van een USB-charger.

Gebruik altijd originele Xiaomi-chargers of bekende merken

Het is verleidelijk om snel een universele charger te kopen of een charger te gebruiken die je toch al hebt. Dit is voor jouw telefoon niet altijd het beste. Iedere charger anders en de Xiaomi-chargers worden afgestemd voor gebruik bij Xiaomi’s. Een echte charger is dus een must om zo snel mogelijk op te kunnen laden. Er zijn genoeg chargers te koop.

Daarnaast kun je ook gaan voor bekende externe merken, zoals bijvoorbeeld Anker. Dit merk levert bijzonder goede accessoires die geen schade toebrengen aan je apparaten. Ze zijn in China te koop, maar tegenwoordig ook in Nederland. Zelf gebruik ik deze regelmatig.

Let daarnaast op of jouw toestel ondersteuning heeft voor quick charging. Hiermee wordt de accu snel opgeladen, maar dan moet er ook een geschikte lader gebruikt worden.

Schakel de telefoon uit tijdens het opladen

Je vraagt veel van jouw batterij als je deze aan de ene kant wilt opladen en aan de andere kant energie wil laten verbruiken om deze op hetzelfde moment te gebruiken. Daarom is het altijd verstandig om de telefoon uit te zetten als je de batterij oplaadt. Mocht je dat echt niet willen, kies dan de vliegtuig-modus tijdens het opladen. Je zult je dan wel moeten beheersen om niet toch het scherm aan te zetten, want die verbruikt ook (veel) energie. Je doet het waarschijnlijk toch niet, maar het is wel het beste voor jouw smartphone.

Hou de telefoon koel

Als je aan het opladen bent is het verstandig om de telefoon op een koele plek te leggen en ervoor te zorgen dat deze vrij ligt. Energie is namelijk warmte en als de warmte weg kan met de lucht zal je zien dat jouw telefoon sneller oplaadt. Dit wil niet zeggen dat je hem in de koelkast moet leggen, maar ook zeker niet op de verwarming of in de volle zon.

Mochten al deze tips niet werken, dan zou er iets met jouw batterij aan de hand kunnen zijn. De meest voor de hand liggende optie is dat deze dan lekt of geëxplodeerd is. Dit zie je eenvoudig als je het achterste klepje losmaakt. Is er sprake van een witte substantie rond de batterij dan lekt deze. Als de batterij niet meer de juiste vorm heeft of open is, weet je dat deze geëxplodeerd is. Het is dan noodzakelijk om de batterij professioneel te laten vervangen of een nieuw toestel uit te kiezen.

Via: de Xiaomi community

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo