Xiaomi bereidt ontwikkelaars voor op Xiaomi Mi MIX 2, foto’s gelekt

Xiaomi bereidt ontwikkelaars voor op Xiaomi Mi MIX 2, foto's gelekt

Xiaomi bereidt ontwikkelaars voor op Xiaomi Mi MIX 2, foto's gelekt

De Xiaomi Mi MIX werd afgelopen oktober gelanceerd. De telefoon werd met veel lof ontvangen dankzij veel innovaties. Zo is de voorkant bijna volledig scherm en zijn de hoeken van het scherm afgerond. Met een brief bereidt Xiaomi ontwikkelaars voor op de volgende generatie Mi MIX. Bovendien lekten foto’s van de telefoon uit.

Xiaomi Mi MIX 2

Eerder hintte Xiaomi al dat er een Mi MIX 2 zou komen. Het bedrijf ontving Phillippe Starck op haar hoofdkantoor. Starck is de ontwerper van de eerste generatie Xiaomi Mi MIX. Gezien de lof voor het ontwerp, is de kans groot dat Starck ook de tweede generatie ontwerpt.

Brief naar ontwikkelaars

In een brief naar ontwikkelaars meldt Xiaomi dat het de komende tijd meer telefoons zoals de Mi MIX gaat lanceren. In de brief worden ook Samsung en LG genoemd, die na Xiaomi ook smartphones lanceerden waarbij de hele voorkant uit scherm bestaat.

De reden voor de brief zijn de gevolgen voor ontwikkelaars. Doordat de gehele voorkant uit scherm bestaat maken de smartphones gebruik van virtuele knoppen op het touchscreen. Dit in plaats van de gebruikelijke knoppen onder het scherm. Bovendien hebben de schermen een andere verhouding: 17 bij 9 in plaats van 16 bij 9. Hierdoor zijn de scherm net iets langwerpiger.

Uitgelekte foto’s

Naast de brief lekten ook enkele foto’s van de Mi MIX 2 uit. Op de foto’s is te zien dat de selfie-camera weer aan de bovenkant te vinden. We zien weer veel scherm aan de voorkant, en afgeronde hoeken en randen. Opvallend is dat de telefoon al MIUI ge├»nstalleerd is. MIUI is de Android-versie van Xiaomi.

De eerste generatie Mi MIX had geen ruimte voor een speaker om mee te bellen. In plaats daarvan werden trillingen gebruikt die het oor opvalt, waardoor je de andere persoon kunt horen. Volgens bronnen gebruikt Xiaomi in de nieuwe Mi MIX een verbeterde versie van deze techniek. De smartphone zal pas in de laatste maanden van 2017 gelanceerd worden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo