MIUITips: Een groot scherm bedienen met One-Handed mode en Quick ball

Xiaomikopen.nl tips

De eerste gsm’s waren erg groot en zwaar. Om deze reden wordt er door sommigen naar verwezen als ‘bakstenen’. Tegenwoordig zijn het weer bakstenen, maar dan qua formaat scherm. MIUI heeft handige features om zo’n groot scherm te kunnen blijven gebruiken.

Met de intrede van de (touchscreen) smartphone, de explosieve stijging van het gebruik van sociale media, waar men veel foto’s en filmpjes op deelt, zijn de mobiele telefoons weer steeds groter aan het worden. Een kleine 5 jaar geleden was aan flagship zo’n 4.3 inch tot 4.5 inch. Tegenwoordig spreken we van een mini-smartphone als hij 4.7 inch groot is. Voor het internetten en bekijken van filmpjes is het fijn om een scherm van 5 – 5.5 inch te hebben. Voor mensen met kleine handen is dit echter minder praktisch! Gelukkig bestaan er in MIUI enkele handige functies die hierbij kunnen helpen.

One-handed mode

Zoals de naam het zegt, is het bedoeld om te gebruiken als je slechts één hand vrij hebt en toch iets moet opzoeken op je telefoon.

Wat is het?

One-handed mode zorgt ervoor dat je het beeld op je telefoon kan verkleinen tot ofwel 3.5 inch, ofwel 4.0 inch. Voor rechtshandigen kan het beeld in de rechter onderhoek geplaatst worden, voor linkshandigen in de linker onderhoek.

Hoe werkt het?

De instellingen voor one-handed mode vind je bij ‘Settings > additional settings > One-handed mode.’
Hier kan je instellen of je een 3.5″ of een 4.0″ scherm wil, na activatie van de functie.

Screenshot 2017 05 09 09 12 00 855 com.android.settings

De functie kan je activeren door in één vlotte beweging  van je home-knop naar je terug-knop swiped. Je kunt dit ook de andere kant op doen, van de home-knop naar de multitaak-knop. Je swiped dan naar links en one-handed mode lijnt dan links uit.

Screenshot 2017 05 09 09 12 20 924 com.miui .home

De randen van je scherm die niet gebruikt worden zullen donkergrijs worden, waar je kan op kan tikken om de modus te deactiveren.

Quick ball

Quick ball is een erg leuke en handige functie. Je kan het activeren, en de instellingen ervoor aanpassen, bij ‘ settings > additional settings > Quick Ball.’

Er zal een grijs bolletje op je scherm verschijnen, dat je op een plek naar keuze kan plaatsen. Als je er op klikt, verschijnen er vijf functies/apps die je zelf hebt toegewezen. Gebruik je bijvoorbeeld vaak je zaklamp, maar is je hand te klein om vlot van boven naar beneden te swipen, dan kan je dit ook doen via Quick ball.

Screenshot 2017 05 09 09 20 30 102 com.miui .touchassistant

Naast functies zoals onder andere zaklamp, wifi en mobiele data, kan je ook apps toewijzen. Zo hoef je niet steeds door all je apps te bladeren om de meestgebruikte telkens opnieuw te vinden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo