Nooit meer zelf stofzuigen met Xiaomi Mi Robot Vacuum

Foto Xiaomi Mi Robot Vacuum

In China is het nieuwste Mi Ecosystem-product van Xiaomi verschenen: de Mi Robot Vacuum. Met deze robot stofzuiger kan nu ook de vloer aangepakt worden door Xiaomi.

Vanuit de luie stoel

Met de Mi Robot Vacuum, is het niet meer nodig om op te staan voor een schone vloer. Het apparaat is te besturen met een smartphone of tablet via de Mi Home app. Ook wanneer de robot klaar is met opruimen of de batterij bijna leeg is, hoeft hij niet weggezet te worden. Met de “Smart return” feature, gaat hij helemaal zelf weer naar het oplaadstation. Een volledig opgeladen Mi Robot Vacuum kan ongeveer 250 vierkantemeter schoon maken, wat grofweg 2.5 uur duurt.

Sensoren

Aan sensoren ontbreekt het niet bij de stofzuiger, hij heeft er maar liefst 12. Met de “Laser Distance Sensor (LDS)”, kan de robot een 360 graden scan maken van de omgeving. Dit kan hij tot 1800 keer per seconde. In de app is dan een kaart van de ruimte te zien en waar het stofzuigertje zich bevindt. Ook zijn er sensoren voor de muren, voor andere obstakels en voor afgronden. Deze zorgen ervoor dat de stofzuiger nergens tegen opbotst of bijvoorbeeld van de trap naar beneden valt. Het is ook mogelijk om virtuele muren te maken met wat neerkomt op magnetische tape. Deze is voor een klein bedrag extra aan te schaffen.

Design

Wat uiterlijk betreft, lijkt de Mi Robot Vacuum veel op andere robot stofzuigers, die al op de markt zijn. Hij is rond and heeft twee ronddraaiende borstels aan de zijkanten om viezigheid in de hoofborstel te bezemen. Om de kracht van het apparaat te vergroten, wordt de hoogte automatisch aangepast om dichter bij de grond te komen.

You’ve come a long way..

Als we kijken naar één van de eerste robot stofzuigers, de Roomba van iRobot, is er wel grote vooruitgang geboekt. Toen wist de stofzuiger waar de muren zaten, door tegen ze op te botsen. Wat we nu hebben met de Mi Robot Vacuum is een apparaat, dat een reële vervanging is van een normale stofzuiger.

Xiaomi robotstofzuiger 2 kopen

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo