Nokia en Xiaomi kondigen samenwerking en delen van patenten aan

Nokia en Xiaomi kondigen samenwerking aan

Nokia en Xiaomi kondigen samenwerking aan

Xiaomi en Nokia hebben een samenwerkingsverband ondertekend. Onderdeel is het delen van patenten. Daarnaast gaan de bedrijven samen werken in gebieden als Internet of Things, virtual reality en artificial intelligence.

Patent licensing agreement

De overeenkomst tussen Xiaomi en Nokia is een zogenaamde ‘patent licensing agreement’. Dat is een afspraak waarbij beide partijen elkaar patenten kunnen gebruiken. Volgens de bedrijven gaat het om patenten met onderwerpen mobiele data, netwerk kennis en andere patenten. Hiervoor betalen de bedrijven elkaar licentiekosten.

Volgens Nokia heeft Xiaomi ook enkele patenten van Nokia overgekocht. Samen gaan de bedrijven werken aan oplossingen voor data centrums, IP routing voor de Nokia FP4 processor. Als laatste gaan het Chinese en Finse bedrijf samen onderzoek doen in de categorie├źn Internet of Things, augmented en virtual reality en kunstmatige intelligentie.

Andere samenwerkingen

Eerder kondigde Xiaomi het delen van patenten met Microsoft aan. Ook werkt het bedrijf samen met het Nederlandse Phillips bij het ontwikkelen van nieuwe, slimme lampen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo