Ninebot Mini: scheur door de straten voor €350

Ninebot Mini

De Ninebot Mini is een nieuwe vorm van vervoer en is een samenwerking van Xiaomi, Ninebot en Segway. De Ninebot Mini haalt snelheden tot 18 kilometer per uur, kan 30 kilometer rijden voordat hij opgeladen moet worden en de besturing is te leren binnen 3 minuten.

Besturing Ninebot Mini snel te leren

Volgens Xiaomi kun je in 3 minuten leren hoe je de Ninebot Mini moet besturen. Het apparaat blijft automatisch in evenwicht, en sturen doe je door te leunen. Leun je naar links of rechts, dan draai je. Je gewicht naar voren of achter plaatsen zorgt ervoor dat je harder of zachter gaat rijden.

Vier keer sneller dan lopen

De Ninebot Mini is vier keer sneller dan lopen. Ingebouwd zijn twee sterke 800 watt motoren, die hellingen kunnen beklimmen tot 18 graden, en ook over drempels kunnen rijden. De Ninebot Mini heeft een maximum snelheid van 18 kilometer per uur. Met een volle batterij kun je tot 30 kilometer rijden. Dankzij de twee afzonderlijke motoren is het apparaat super wendbaar. Je kunt bijvoorbeeld opdelfde plaats 360 graden draaien.

Veiligheid

De Ninebot Mini is uiterst veilig. Na het opstarten checkt het apparaat zelf of alle systemen het doen. Aan de voorkant vindt je een koplamp, en achter een achterlicht. Via knipperlichten wordt aangegeven welke kant je op gaat en de remlichten waarschuwen weggebruikers achter je als je gaat remmen. Je kunt zelf ook een kleur kiezen voor de lampen aan de achterkant.

Ninebot Mini achterlichten

Als je valt stopt Ninebot Mini automatisch met rijden. Ook krijg je een waarschuwing als je hard rijdt. Mocht je toch betrokken raken bij een ongeluk, dan kun je via de black box-feature precies zien wat er gebeurde voor het ongeluk.

Besturen via smartphone

Via de app (beschikbaar voor Android en iOS) kun je de Ninebot Mini ook beheren. Via het dashboard ben je tijdens het rijden op de hoogte van je snelheid en de maximale afstand die je nog kunt afleggen voor de batterij leeg is. Als je liever wat minder hard rijdt kun je de maximale snelheid aanpassen.

Ninebot Mini app

Ook is het mogelijk de Ninebot Mini te besturen vanaf je smartphone, zonder dat je op het apparaat staat. De app heeft ook een alarm-functie. Je wordt dan gewaarschuwd als iemand anders er vandoor gaat met je Ninebot Mini.

Makkelijk mee te nemen

Ninebot Mini is gemakkelijk mee te nemen. Via de handvaten pak je hem gemakkelijk op. Hij is zo compact dat hij makkelijk in de kofferbak van je auto past. Omdat Ninebot Mini slechts 12,8 kilogram weegt, kun je hem ook makkelijk optillen.

 

MiFans
Logo