Nieuwe versie Mi Box wordt morgen gelanceerd

Mi Box

nieuwe versie Mi Box

Veel mensen kennen Xiaomi vooral dankzij de smartphones en tablets die het merk maakt, zoals de Mi 4. Maar Xiaomi maakt ook andere apparaten, zoals televisies, en settopboxes. Die laatste categorie zijn apparaten die je aansluit op je tv waarmee je meer mogelijkheden krijgt. Zo kun je Youtube filmpjes kijken op je televisie, of films huren.

Nieuwe versie Mi Box

En Xiaomi maakt al zo’n settopbox, namelijk de Mi Box. Volgens Androidheadlines, een Amerikaanse Android blog, komt morgen de nieuwe versie Mi Box uit. En dat grijpen ze niet uit de lucht: het gerucht is al bevestigt door de Television Operations Director van Xiaomi. Volgens hem wordt er morgen een nieuwe versie Mi Box gepresenteerd.

Specificaties

Over de specificaties weten we nog niet veel. Wie het originele bericht op Androidheadlines leest, merkt al vrij snel dat het blog de details niet kent en dus slechts speculeert. Wat wel zeker is, is dat de nieuwe versie Mi Box betere specificaties krijgt dan de huidige Mi Box. De huidige Mi Box heeft een Cortex-A9 dual core 1.5 G processor, 1gb RAM. Dat laatste is wat weinig, en de kans is dus groot dat de nieuwe versie meer RAM krijgt.

Gaming

Eerder liet Xiaomi weten te experimenteren met een game controller. De redactie denkt daardoor dat gaming een groot onderdeel gaat worden op de nieuwe versie Mi Box. Op de huidige generatie kan al gegamed worden, maar met een speciale controller gaat dat natuurlijk alleen maar beter.

Timing

De keuze van Xiaomi om morgen een nieuwe settopbox te presenteren is niet geheel toevallig. Gisteren heeft Google tijdens een eigen evenement de Google Stream geïntroduceerd, een settopbox van Google. Speciaal aan de Google Stream is dat het alle content kanalen, zoals Youtube, Vimeo en andere diensten samenvoegt. Ook op de Google Stream kunnen games gespeeld worden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo