Nieuwe bron meldt dat Xiaomi Mi 5 in november gelanceerd wordt

Xiaomi Mi 4i MIUI Android L

Nieuwe bron meldt dat Xiaomi Mi 5 in november gelanceerd wordt

Een nieuwe bron meldt dat de Xiaomi Mi 5 in november gelanceerd gaat worden. Veel bronnen voorspelden dat de Mi 5 veel eerder gelanceerd zou worden, maar door problemen met de processor werd dit steeds uitgesteld. Het lijkt erop dat Xiaomi deze problemen opgelost heeft of voor een andere processor gaat kiezen.

Xiaomi Mi 5 wordt in november gelanceerd

De bron, die anoniem wil bijven, meldt dat de Xiaomi Mi 5 eind november gelanceerd zal worden. De bron komt uit Beijing en zou connecties hebben binnen Xiaomi.

Vertragingen door keuze processor

Velen verwachten dat de Mi 5 veel eerder gelanceerd zou worden, maar dat gebeurde niet door problemen met de processor. Xiaomi wilde in eerste instantie een Snapdragon 820 gebruiken, maar de Snapdragon 820 processor is nog niet gelanceerd en Xiaomi zou dus moeten wachten.

Nu is het dus mogelijk dat het wachten voorbij is, of dat Xiaomi in de tussentijd een andere processor gekozen heeft. Er gaan geruchten dat Xiaomi nu denkt over het gebruiken van een Snapdragon 810 processor, die wel al te gebruiken is.

Overige specificaties

Op de processor na zijn veel definitieve details wel al uitgelekt. Zo krijgt de Xiaomi Mi 5 een 16 megapixel camera en een vingerafdrukscanner. De telefoon krijgt 3gb werkgeheugen, een 13 megapixel camera aan de voorkant een een 16 megapixel camera aan de achterkant.

Qua software wordt de telefoon waarschijnlijk geleverd met MIUI 7, en niet een upgrade naar MIUI 7 vanaf MIUI versie 6, zoals nu het geval is met Xiaomi telefoons die rond deze tijd verkocht worden. MIUI 7 is waarschijnlijk beschikbaar tegen de tijd dat de Mi 5 in de schappen ligt.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo