Nieuw Xiaomi toestel met buigbaar scherm?

Buigbaar Xiaomi toestel

Buigbaar Xiaomi toestelIn het verleden stonden Chinese smartphone bedrijven vaak bekend als copycats van merken zoals Samsung en Apple. De laatste tijd is dit steeds minder het geval. Volgens de laatste gelekte informatie zou Xiaomi zelfs bezig zijn met iets heel nieuws. In een opgedoken video is een toestel te zien met wat lijkt op Xiaomi’s MIUI 8 gebruikersinterface. Wat zo bijzonder aan het toestel is, is dat het scherm helemaal lijkt te buigen.

Buigbaar naar alle kanten

Het display zou zowel naar achter als naar voren kunnen buigen. Zelfs ook naar links en rechts. Op de beelden is niet te zien waar de poorten zich bevinden. Over de video is niet ontzettend veel bekend. Hoewel bekend is dat Xiaomi inderdaad met deze technologie aan het experimenteren is, blijft het gissen of de smartphone op de beelden daadwerkelijk een Xiaomi toestel is.

Meer buigbare schermen

Al een tijdje zijn meerder bedrijven aan het experimenteren met de buigbare schermen. We weten dat ondere andere Samsung, Lenovo en LG hiermee bezig zijn. Het grote probleem van het de schermen is dat ze veel duurder zijn om te produceren dan platte schermen. Toestellen zouden opeens een stuk meer gaan kosten. Een ander probleem is dat essentiële componenten binnenin de toestellen, zoals de batterijen, (nog) niet even buigbaar gemaakt kunnen worden. Maar blijkbaar is hier omheen te werken. Samsung zou namelijk volgend jaar al met een buigbare smartphone op de markt komen.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo