Nieuw toestel op TENAA: waarschijnlijk Xiaomi Redmi 4A

TENAA screenshot van de Xiaomi Redmi 4A

TENAA screenshot van de Xiaomi Redmi 4AOp de website van TENAA is een nieuw Xiaomi toestel gespot. Volgens geruchten zou het gaan om een telefoon uit de Redmi serie. Het toestel staat veremeld onder het model numer 2016111. Afgaande op de specificaties zou het heel goed kunnen gaan om de Xiaomi Redmi 4A.

TENAA specificaties

Het mysterieuze toestel heeft een 5 inch display met een HD resolutie van 720 pixels. Aan de acherkant zit een vingerafdrukscanner en een 8 megapixel camera met LED flash. Wat uniek is aan deze camera, is dat het op dezelfde hoogte zit als de antenne band.  De camera aan de voorkant van de smartphone heeft een 5 megapixel sensor. Verder heeft het toestel een 1.4GHz quad-core processor met 2GB RAM. Ook staat vermeld dat het toestel een infrarood sensor heeft. De afmetingen van de zogenaamde Xiaomi Redmi 4A zijn 139,9 x 70,4 x 8,5 mm met een gewicht van 140 gram.

TENAA screenshot van de zijkant van de Xiaomi Redmi 4A

Goodkopere versie Redmi 4

Enkele maanden geleden verscheen op de TENAA website ook de Xiaomi Redmi 4. Opvallend is dat deze 3GB RAM had, tegenover de 2GB RAM van het nieuwe toestel. Ook andere specificaties verschillen tussen de toestellen. Op de foto’s is te zien dat de locatie van de achtercamera en flash ook niet overeenkomen. Volgens kenners duidt dit erop, dat het nieuwe toestel een uitgeklede en misschien goedkopere versie is van de Redmi 4. Geruchten voorspellen dat het toestel rond de 80 euro zal kosten. Zeker weten we het natuurlijk niet, maar meestal volgt na een TENAA vermelding snel de lancering van het toestel.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo