Zogenaamd nieuw model Xiaomi Redmi Pro 2 duikt op

Gelekte foto Xiaomi Redmi Pro 2

Gelekte foto Xiaomi Redmi Pro 2De Redmi lijn van Xiaomi is in principe de lijn waar het bedrijf zijn boterham mee verdient. Oorspronkelijk waren de Redmi toestellen voornamelijk alleen budget modellen. De laatste tijd hebben we daar toch wat veranderingen in zien komen. In het afgelopen jaar hebben de toestellen betere hardware gekregen en  nieuwe features zoals vingerafdrukscanners en dual camera’s. Onlangs verscheen er een nieuw model op het internet van de Redmi serie: de Xiaomi Redmi Pro 2. Natuurlijk blijft het met deze opduikende foto’s altijd de vraag of het om een echt Xiaomi toestel gaat.

Specificaties nieuwe Redmi Pro 2

Zoals zijn voorgangers, probeert Xiaomi met dit toestel te concurreren tegen de high end modellen van andere merken. Maar dan natuurlijk voor de meer vriendelijke prijs. Op de gelekte foto is een toestel te zien met een metalen behuizing. In plaats van de dual camera’s van de originele Xiaomi Redmi Pro, heeft dit toestel echter maar een enkele camera lens. Dit is een Sony IMX362 met een 1/2.55″ sensor met grote 1.4µm pixels. Ook heeft de telefoon een Dual Pixel autofocus feature. Een ander verschil met de originele smartphone. De batterij capaciteit is vergroot naar 4500mAh en het 5.5 inch  FHD display is wel weer hetzelfde gebleven.

Prijs

Volgens de berichten zouden er twee versies moeten komen van de Redmi Pro 2. Voor omgerekend 215 euro zou een Redmi Pro 2 met 4GB RAM en 64GB opslag gekocht kunnen worden. De versie met 6GB RAM capaciteit en 128GB interne opslag zou 243 euro kosten. Als de specificaties kloppen zou het een veelbelovend toestel kunnen zijn.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo