Xiaomi krijgt ondersteuning Nederlandse taal in Android Oreo

Xiaomi Nederland

Dat Xiaomi steeds meer activiteiten onderneemt in Europa was al bekend. Voor telefoons die werken op Android Orea heeft Xiaomi nu een Nederlandse taaloptie beschikbaar gesteld. Deze is niet officieel aangekondigd maar gevonden door gebruiker Colin die de update naar Android Oreo op zijn Xiaomi Mi Mix 2 installeerde.

Nederlandse taal instellen

In de onderstaande print screen kun je zien hoe je de Nederlandse taal kunt instellen. Let op, de instelling werkt alleen als je MIUI Firmware 9.5.6.0. en Android Oreo hebt geïnstalleerd. Voer deze updates dus eerst uit voordat je het Nederlands kunt instellen.

Nederlands instellen Xiaomi

Gebruiker Colin installeert Nederlands op zijn Xiaomi Mi Mix 2 (bron: www.droidapp.nl)

Deze gebruiker benadrukt dat het geen rommelig vertaalde Chinese toepassing is. Hij beoordeelde de vertaling als volledig en professioneel.

Verdere Nederlandse plannen?

Het is nog niet bekend of Xiaomi Nederland al als een doelmarkt in Europa heeft geselecteerd. Aangezien deze vertaling nog niet officieel is gepresenteerd hebben we daar ook nog geen vragen over kunnen stellen. We gaan er echter vanuit dat Xiaomi niet voor niets een Nederlandse taalversie heeft laten maken en verwachten dan ook meer ontwikkelingen.

Xiaomi Mi Mix 2S Nederlands

Het leuke van deze ontdekking is dat ook het nieuwste vlaggenschip van Xiaomi, de Xiaomi Mi Mix 2S in het Nederlands is in te stellen. Android Oreo is namelijk standaard op dit paradepaardje geïnstalleerd.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo