Mogelijke Redmi Note opvolger opgedoken in benchmarks

Redmi Note opvolger

Redmi Note opvolger

Een nieuwe, onbekende Xiaomi telefoon is opgedoken in de Antutu benchmarks. Het gaat waarschijnlijk om een opvolger van de Redmi Note, een smartphone met een groot 5,5 inch scherm.

Redmi Note opvolger specificaties

Het opgedoken model, met als code naam ‘Xiaomi HM2014811’ heeft een 1.2GHz quad-core Cortex-A53 64-bit Qualcomm Snapdragon 410 processor met een Adreno 306 GPU, en de telefoon heeft 1GB of RAM. De processor is LTE-enabled, wat betekend dat je de telefoon ook met het snelle 4G netwerk kunt gebruiken.

Redmi Note opvolger Antutu benchmarks

Kleiner scherm

Wat opvallend is aan de Redmi Note opvolger is het kleinere scherm. De nieuw opgedoken telefoon heeft een 4,7 inch scherm, een stuk kleiner vergeleken met de huidige 5,5 inch. Wellicht is het een bewuste keuze: 5,5 inch is wel erg groot. Het scherm is overigens hoge resolutie met een formaat van 1280 bij 720 pixels.

Camera

De mogelijke opvolger van de Redmi Note heeft een 8 megapixel camera aan de achterkant, en een 2 megapixel camera aan de voorkant, een prima resolutie om bijvoorbeeld me te kunnen video bellen.

Geen super specificaties

Het opgedoken model heeft geen super specificaties zoals de Xiaomi Mi 4. Dat is niet zo heel gek, want de Xiaomi’s Redmi lijn een een budget reeks. De telefoons hebben net iets mindere specificaties, maar kunnen daardoor verkocht worden voor een erg lage prijs. De huidige Redmi Note kan bijvoorbeeld al gekocht worden voor €150.

Grote kans

De kans dat de ‘Xiaomi HM2014811’ de opvolger van de Redmi Note is en er dus daadwerkelijk gaat komen is redelijk groot. Eerder verscheen al een Xiaomi toestel met de naam Millet 2014811 op de Tenaa certificatie website. De smartphone heeft net als het model dat vandaag opdook een 4,7 inch scherm, en dus een vergelijkbare naam. Ook de andere specificaties zijn hetzelfde.

Op de Tenaa website blijkt dat de telefoon 132 gram weegt, 26 gram minder dan de huidige Redmi. Het apparaat heeft 8gb opslagcapaciteit, uitbreidbaar tot 40gb.

Wat denk jij, lijkt dit je een mooie nieuwe budget telefoon met deze specificaties? We horen het graag in de reacties!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo