MIUITips: Voicerecorder & Callrecorder

Xiaomikopen.nl tips

Vorige week hebben we het gehad over de scrolling screenshot en screenrecorder van MIUI gehad. Vandaag gaan we nog twee nuttige functies bespreken, namelijk de voice- en callrecorder.

Voicerecorder

Deze functie is vrij basic en kan je in zo goed als alle hedendaagse gsm’s en smartphones vinden. De functie in MIUI werkt net als alle andere voicerecorders goed, en is simpel te gebruiken. Je opent de applicatie, waarna je meteen kan beginnen opnemen. Handig, is dat je tevens markeringen kan toevoegen. Zo kan je nadien, als je lange opnames maakt, makkelijk iets terugvinden.

Verder zijn er enkele instellingen waar je mee kan spelen. Zo kan je bijvoorbeeld de opnamekwaliteit op 75kbit/s, 100kbit/s en 192kbit/s zetten. Om opslagruimte te besparen, kan je tevens de optie aanzetten om de opname te verwijderen van het intern geheugen na synchronisatie met de Mi Cloud.

Ook handig om weten is dat opnames opgeslagen worden in de map ‘intern geheugen>MIUI>Sound_recorder’.

Screenshot 2017 04 28 22 53 18 452 com.android.soundrecorder

 Call recorder

Een erg leuke en unieke functie, is de mogelijkheid tot het opnemen van telefoongesprekken. Je telefoon zal hele gesprekken opnemen en opslaan, zodat je later gesprekken kan herbeluisteren. Dit kan heel handig zijn bij bijvoorbeeld vergaderingen over de telefoon.

De call recording functie kan worden ingesteld op automatisch opnemen wanneer je het gesprek begint. De instellingen voor de de callrecorder vind je bij je ‘dial pad(phone)>settings(linksonder naast groene telefoontje)>Call recording’.

Hier kan je instellen om standaard alle gesprekken op te nemen, of enkel gesprekken van bepaalde telefoonnummers. Indien je tijdens een gesprek merkt dat het toch handig zou zijn om het nog eens te herbeluisteren, kan je de opname steeds manueel starten op het scherm dat je ziet wanneer je in gesprek bent.

De gesprekken worden tevens opgeslagen in de map ‘intern geheugen>MIUI’.

Screenshot 2017 04 28 22 44 57 613 com.android.contacts

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo