MIUITips: Kan je Nederlands instellen op je Xiaomi toestel?

MIUI Tips

Frequent krijgen we vragen van mensen die een Xiaomi toestel gekocht hebben of ze hem in het Nederlands kunnen zetten. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven en hangt volledig af van de geïnstalleerde ROM.

Officiële MIUI ROMs

Zowel de officiële global MIUI ROM, als de officiële Chinese MIUI ROM ondersteunen de Nederlandse taal niet.

Op de Chinese kan enkel Engels en, logischerwijze, Chinees ingesteld worden.
Op de global ROM kan je onder andere Chinees, Engels, Frans, Indonesisch, Italiaans, Maleisisch, Portugees, enzovoort instellen. Nederlands behoort jammer genoeg niet tot de opties.

Onderaan dit artikel kan je een overzicht van alle beschikbare talen op een officiële MIUI Global ROM terugvinden.

Onofficiële & custom MIUI ROMs

Bestaat er dan helemaal niet de mogelijkheid om Nederlands te verkrijgen als systeemtaal op mijn Xiaomi smartphone? Natuurlijk wel!
Veel resellers installeren standaard een niet officiële, multilanguage versie van de MIUI ROM op hun toestellen. Hierop zijn er veel meer taalopties beschikbaar, waaronder het Nederlands.

Hoe weet je nu of een website een toestel met een officiële global/China of onofficiële multilanguage ROM verkoopt?
Wel, op de meeste websites zoals banggood, ibuygou, Gearbest, enzovoort, stellen ze screenshots beschikbaar van de ondersteunde talen in de beschrijving van het product. Als Nederlands er tussen staat, is de kans groot dat er een niet-officiële, multilanguage MIUI ROM op je toestel zal staan.

Als je toestel toch de Nederlandse taal niet ondersteund, kan je altijd zelf (op eigen risico) de Xiaomi.eu custom ROM installeren. Deze is gebaseerd op de Chinese ROM, maar ondersteund veel meer talen, waaronder het Nederlands.

Screenshot 2017 03 30 19 52 45 012 com.android.settings 1

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo