MIUI voor Android 4.4 Kitkat nu beschikbaar voor ontwikkelaars

MIUI

MIUI KitKat

Hugo Barra, een van de managers van Xiaomi, heeft eerder vandaag bekend gemaakt dat de test-versie van MIUI op basis van Android 4.4 KitKat nu beschikbaar is.

MIUI KitKat

Gebruikers met een Xiaomi Mi3 kunnen de nieuwe release van de ROM nu downloaden en uittesten. Het gaat om een test-versie, dus er zitten waarschijnlijk nog bugs in. Dat wil niet zeggen dat je telefoon er onbruikbaar van wordt, en zal het ook zeker waard zijn om als een van de eerste de nieuwe versie van MIUI te mogen proberen. Naast nieuwe features van MIUI zijn er ook vele nieuwe features die overgekomen zijn uit Android 4.4 KitKat.

Verschillen met Android

MIUI is de Android-versie van Xiaomi. Elke telefoon van het merk wordt geleverd met de software, maar via verschillende methode’s kun je ook standaard Android op de telefoon installeren.

MIUI onderscheidt zich echter van standaard Android omdat het er anders uitziet -volgens velen beter- en omdat het meer mogelijkheden met zich meebrengt. Zo zijn er Cloud services en is de software sneller. Ook wordt MIUI vrijwel elke week ge├╝pdatet, en die updates ontvang je meteen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo