MIUI versie 6 vanaf 16 augustus beschikbaar

MIUI versie 6 vanaf 16 augustus beschikbaar

MIUI versie 6 vanaf 16 augustus beschikbaar

Tijdens de lancering van de Xiaomi Mi 4 werd al over MIUI versie 6 gesproken, al trad Xiaomi toen niet verder in details. Uit verschillende geruchten gisteren kon al opgemaakt worden dat Xiaomi op 16 augustus MIUI versie 6 gaat lanceren. Vandaag plaatste Xiaomi een foto op haar Twitter account waarin bevestigd wordt dat MIUI versie 6 op 16 augustus gelanceerd wordt.

MIUI versie 6

MIUI is de software die standaard op elke Xiaomi telefoon en tablet geïnstalleerd is. De software is een aangepaste versie van Android. Ook mensen die geen Xiaomi apparaat hebben, kunnen MIUI installeren op hun telefoon, zolang die maar Android draait.

Nieuw ontwerp

De belangrijkste aanpassing van MIUI versie 6 zal een nieuw ontwerp zijn. Apple is onlangs overgegaan op iOS 7, waarbij het ontwerp van het systeem veel moderner en kleurrijker werd. Ook Google is begonnen met het zogenaamde ‘material design’. Daarbij wordt net als Apple gebruik gemaakt van moderne vormen en meer kleuren. Xiaomi zal voor MIUI versie 6 ook deze designtaal gaan gebruiken.

Hoe MIUI versie 6 er precies uitgaat zien durven we nog niet te zeggen. Er cirkelen al veel screenshots rond op het internet, maar vaak gaat het hierbij om neppe screenshots, die mensen zelf gemaakt hebben en niet door Xiaomi gemaakt zijn.

Android Kitkat

MIUI versie 6 is gebaseerd op Android 4.4.4 Kitkat, de laatste versie van Android. In deze versie is Android onder andere sneller. Dat zie je onder andere terug tijdens het scrollen op bijvoorbeeld websites, iets waarin Android vergeleken met andere software, zoals iOS, altijd achter lag. Met de update naar MIUI versie 6 zal het scrollen op een Xiaomi telefoon ook veel soepeler gaan.

Ondersteunde apparaten

Volgens de geruchten werkt op MIUI versie 6 op vrijwel alle apparaten die op dit moment door Xiaomi ondersteund worden. Zo krijgt de Redmi Note MIUI versie 6, net als de Xiaomi Mi 4 en Mi 3. Ook op de Mi Pad zal de nieuwe versie van MIUI geïnstalleerd kunnen gaan worden vanaf de 16e deze maand.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo