MIUI nu ook te installeren op smartphones van derden: o.a. Samsung, LG, HTC en Huawei

MIUI 7

MIUI nu ook te installeren op smartphones van derden: o.a. Samsung, LG, HTC en Huawei

Xiaomi heeft MIUI 7 pas net beschikbaar gemaakt, maar gebruikers van smartphones van andere fabrikanten kunnen de software nu ook al installeren. Het voordeel van MIUI boven Android-versies van andere fabrikanten is dat de software minder batterij gebruikt en apps sneller laadt. In totaal is de software voor 69 andere telefoons te downloaden.

MIUI 7 installeren op smartphones van derden

Eerder werd al bekend gemaakt dat Xiaomi plannen had om de software beschikbaar te maken voor smartphones van andere fabrikanten. Vandaag publiceerde het een lijst met daarop alle smartphones waarop de software te installeren is, inclusief download-link per smartphone.

Geschikt voor 69 smartphones, waaronder Samsung, LG, HTC en Huawei

In totaal is de software voor 69 smartphones te downloaden, waaronder de smartphones van reuzen als Samsung, LG en Huawei. Maar ook voor minder bekende smartphones is het besturingssysteem te downloaden, zoals ZTE, Oneplus, OPO en Lenovo.

MIUI 7 is sneller dan Android

Je vraagt je wellicht af waarom iemand MIUI op een smartphone wil installeren die niet door Xiaomi is gemaakt. Ten eerste heeft het effect op je batterijduur. Xiaomi heeft hard gewerkt aan het optimaliseren van haar software om een langere batterijduur mogelijk te maken. Daarnaast openen apps een stuk sneller.

Downloaden

Een lijst met alle ondersteunde smartphones is te vinden op het MIUI forum, inclusief download-links.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo