MIUI 9 features gelekt: split screen en picture-in-picture

MIUI 9

MIUI 9Hoewel Xiaomi nog bezig is met de uitrol van het MIUI 8 systeem naar sommige toestellen, lijk het bedrijf al bijna klaar te zijn voor de opvolger: MIUI 9. In afwachting van de MIUI update zijn er alvast een paar features gelekt van het nieuwe besturingssysteem.

Split screen en picture-in-picture

De gelekte informatie is afkomstig van een brief van Xiaomi naar zijn ontwikkelaars en onthult meer over de nieuwe features van MIUI 9. Volgens de brief komt de update met twee nieuwe nieuwe features: split screen en picture-in-picture, twee features welke door Android Nougat ondersteund worden. Verder heeft het document ook relevante aanbevelingen voor de ontwikkelaars, welke met het systeem bezig zijn. Met split screen kunnen twee apps tegelijkertijd gebruikt worden. Picture-in-picture is het afspelen van een video terwijl je een andere app open hebt.

MIUI 9 features gelekt- split screen en picture-in-picture

Split screen (links) en picture-in-picutre (rechts)

MIUI 9 wordt niet expliciet genoemd

Hoewel we ervan uitgaan dat het document betrekking heeft op MIUI 9, wordt de naam zelf niet expliciet genoemd. Wel wordt aangegeven dat het om de volgende versie van MIUI gaat. Ook wordt er vermeld dat de features aangepast zouden worden voor gebruik met Android 7.0. Xiaomi vraagt de ontwikkelaars om hun code dusdanig te schrijven, dat deze werkt met de standaard Android interface, zonder dat daar het MIUI besturingssysteem voor nodig is.  Ook dit lijkt aan te geven dat de features niet gelimiteerd zijn tot de huidige versie van MIU.

Systeem apps kunnen verwijderd worden

In andere berichten over het besturingssysteem werd vermeld dat gebruikers de mogelijkheid zullen krijgen om syteem apps te verwijderen. Veel telefoons komen tegenwoordig uit de winkel al vol met apps van de smartphone maker. Zo zijn de Galaxy toestellen bijvoorbeeld volop voorzien van Samsung en Google apps. Normaal gesproken kan je deze niet verwijderen, of krijg je een waarschuwing dat andere apps mogelijk niet meer goed zullen werken. Hier zou dus verandering in komen voor Xiaomi gebruikers met MIUI 9.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo