MIUI 6 vandaag gelanceerd voor Xiaomi apparaten

MIUI 6 gelanceerd door Xiaomi

MIUI 6 gelanceerd door Xiaomi

Xiaomi heeft vandaag in 798 Art Zone een conferentiecentrum in Beijing MIUI 6 gelanceerd. MIUI is het besturingssysteem dat op elke Xiaomi smartphone en tablet staat. Eigenaren van andere merken telefoon kunnen de software ook installeren. De veranderingen in MIUI 6 zijn groot: het meest opvallend is de nieuwe stijl, maar ook vele nieuwe features.

MIUI 6

Het nieuwe design van MIUI 6 sprint als eerst in het oog. Net als Apple en Google heeft Xiaomi voor een simpel maar kleurrijk uiterlijk gekozen. Objecten zijn minder uitvoerig vormgegeven en door strakke en moderne lettertypen te gebruiken in combinatie met felle kleuren ziet het geheel er een stuk frisser uit. Net als Apples iOS 7 wordt er ook veel gebruik gemaakt van zogenaamde ‘geblurde’ oppervlakken, waarbij bepaalde gebieden wazig gemaakt zijn.

Ontgrendelen

Wie voor de eerste keer MIUI 6 installeert zal meteen op het lock-screen al een groot verschil zien. Om je telefoon te ontgrendelen moet je vanaf nu naar boven slepen. Dat zal voor veel gebruikers even wennen zijn, ook omdat het niet heel duidelijk aangegeven staat.

Multitasking

Multitasking is het snel kunnen switchen tussen apps. Het uiterlijk van multitasking is in MIUI 6 flink veranderd. Je hebt nu twee opties. De eerste zijn de zogenaamde cards, waarbij de app in het klein weergegeven wordt. De andere mogelijkheid is om alleen de app iconen te zien en zo te kunnen switchen tussen apps.

MIUI 6 gelanceerd, update onder andere multitasking

Notificaties

Vrijwel alles is in MIUI 6 aangepast ten opzichte van de vorige versie, maar ook de nieuwe notificaties willen we even uitlichten. Een notificatie komt net als vroeger bovenin het beeldscherm tevoorschijn. Door erop te tikken open je de app meteen. Je kunt de notificatie ook naar beneden slepen. Je kunt dan kiezen wat je wilt doen. Wanneer je de notificatie naar beneden gesleept hebt, heb je ook snel toegang tot instellingen zoals de vliegtuigmodus en kun je bluetooth in- of uitschakelen.

MIUI 6 notificaties

Wat denk jij, ga jij MIUI 6 downloaden?

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo