MIUI 12: niet alle toestellen ontvangen alle functies, dit kun je verwachten

MIUI-12

Binnenkort rolt Xiaomi wereldwijd de nieuwe MIUI 12 update uit. Die update zit vol met nieuwe functies, maar komt niet beschikbaar op ieder toestel. Dit kun je verwachten op jouw toestel.

De MIUI 12 update

De MIUI 12 update kwam eerder dan verwacht en omvat meer updates dan voorspeld. Eerder keken we al naar enkele van de belangrijkste updates in MIUI 12. Daaruit blijkt dat MIUI 12 een compleet nieuwe ervaring gaat bieden op een reeks Mi, Poco en Redmi toestellen.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Maar.. niet alle modellen krijgen alle updates, blijkt nu. Sommige toestellen zijn te oud om bepaalde functies te ondersteunen. Daarom vind je hieronder een lijst met de functies die wel of niet ondersteund worden in jouw toestel.

Camera-update

Xiaomi pakt met de MIUI 12 update onder andere de layout aan van de camera. Je vindt onder andere een nieuw ontwerp en een betere plaatsing van buttons. De volgende toestellen krijgen de camera-update wel.

Mi 10/Mi 10 Pro/Mi 10 Lite
Mi Note 10/Mi Note 10 Lite
Mi 9/Mi 9T Pro/Mi 9T/Mi 9 Lite / Mi 9 SE
Mi 8/Mi 8 Pro

– Mi Mix 3
– Mi Mix 2s

POCO F2 Pro
– POCO X2
– POCO F1/POCOPHONE F1

Redmi Note 9 Pro/Note 9 Pro Max/Note 9s/Note 9
Redmi K20 Pro/Redmi K20
Redmi Note 8 Pro/Redmi Note 8/Redmi Note 8T
– Redmi 8/Redmi 8A/Redmi 8A Dual
– Redmi Note 7 Pro/Note 7/Note 7S
– Redmi 7/Redmi 7A
– Redmi Note 6 Pro
– Redmi Y3

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Hiervan krijgt een groot gedeelte ook de update waarbij je meerdere tabbladen kunt openen, en worden geanimeerde iconen beschikbaar gesteld. Een uitzondering hierop zijn overigens wel de Redmi Note 6 Pro en Redmi 7A, die beide opties niet krijgen. De Mi Max 3 krijgt in de update niet de beschikking over de nieuwe camera features.

Super Wallpaper

Dan gaan we naar één van de meest belangrijke updates om je telefoon om te toveren met een nieuw design: de Super Wallpapers. Met beelden van de aarde en Mars, kun je hiermee coole wallpapers creëren. Maar, alleen als je in het bezit bent van één van de volgende toestellen:

Xiaomi Mi 10
Xiaomi Mi 10 Pro
– Xiaomi Mi 10 Lite
Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi 9T Pro
– Xiaomi Mi 8
– Xiaomi Mi 8 Pro
Xiaomi Mi MIX 3
Redmi K20 Pro
POCO F2 Pro

Heb jij niet één van de bovenstaande toestellen, dan kan je nog wel aan de beelden komen. Je moet ze dan alleen via een omweg proberen te verkrijgen. Op XDA-developers is iemand die een gids heeft geschreven om toch nog aan de wallpapers te komen.


Met dit nieuwe bericht lijkt het erop dat we de volledige uitwerking van MIUI toch niet allemaal gaan zien op ons toestel. Gaat Xiaomi nog meer MIUI-updates uitbrengen met een dergelijke impact op het gebruiksgemak en de uitstraling van een toestel, dan wordt het bijna de vraag of het nu alvast een update naar een nieuw toestel waard is.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo