MIUI 12 code suggereert twee nieuwe Xiaomi-smartphones

MIUI 12

In de broncode van een besturingssysteem staat bijzonder veel informatie. Soms zelfs over toestellen die nog niet zijn uitgebracht. Dat is nu het geval in MIUI 12, waar twee nieuwe toestellen worden gesuggereerd.

Xiaomi Gaugin & Xiaomi Gaugin Pro

Het is niet de eerste keer dat software enthousiastelingen of ontwikkelaars een nieuwe toestel vermeld zien worden in een besturingssysteem. Met name XDA-developers is er altijd snel bij wanneer het gaat om dit soort ontdekkingen. Ook nu waren het weer XDA-leden die de ontdekking deden.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Lees ook: MIUI 12; niet alle toestellen ontvangen alle functies, dit kun je verwachten

In het besturingssysteem vonden zij twee namen; de Xiaomi Gaugin en de Xiaomi Gaugin Pro. Hoewel er maar weinig informatie over de toestellen bekend is, zijn er wel een aantal conclusies die we – mogelijk – kunnen trekken.

Zo komt het bijvoorbeeld vaker voor dat Xiaomi andere namen voor de toestellen gebruikt om zo te kunnen verhullen om welke toestellen het echt gaat. Maar normaal gesproken worden er verschillende namen gebruikt voor toestellen uit verschillende reeksen.

Het lijkt er daarom op dat de Gaugin-smartphones wellicht eenzelfde type smartphone zijn en dat het dus gaat om een normale variant en een Pro variant.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Lees ook: MIUI 12 officieel gelanceerd: alles wat je moet weten

128MP en 64MP camera

De enige echte verschillen die we kunnen zien tussen de twee Gaugin toestellen zijn de camera’s. In MIUI 12 is te zien dat de reguliere Gaugin smartphone voorzien wordt van een quad-camera opstelling met een 64 MP lens als hoofdcamera. De Gaugin Pro zal voorzien worden van een 128 MP lens als hoofdcamera.

Het is natuurlijk altijd maar de vraag in hoeverre de telefoons op de globale markt uitgebracht gaan worden. Toch lijkt het in MIUI 12 aangegeven te zijn dat de smartphones voor zowel de Indiase, Chinese en globale markt uitgebracht zullen worden.

Helaas is er nog niet meer bekend over deze nieuwe Gaugin toestellen, waardoor we nog even moeten wachten voordat er meer informatie naar buiten komt. Vanuit XDA-developers, of gewoon vanuit Xiaomi natuurlijk.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo