MIUI 12 | Nieuwe feature ontdekt: de Back Tap

Sinds de lancering van MIUI 12 zijn er al behoorlijk wat nieuwe features bekend gemaakt over deze update. En ondanks dat nog niet alle smartphones voorzien zijn van de nieuwe versie van MIUI, komen er nu al nieuwe ontdekkingen naar voren. Vandaag: Back Tap.

Wat is Back Tap?

De Back Tap functie is oorspronkelijk ontwikkeld door Apple en is inmiddels beschikbaar in iOS 14 en ook Google is bezig met het ontwikkelen van de technologie voor zijn Pixel smartphones. Volgens XDA Developers is ook Xiaomi bezig met de ontwikkeling van een vergelijkbare optie in MIUI 12.

Bekijk nu
NIEUW: Nederlandse Xiaomi Mifans-community

De Nederlandse Mifans.nl-community is officieel gelanceerd. Een community van Xiaomi-enthousiastelingen met antwoorden op vragen, tips, guides en nog veel meer!

De Back Tap optie in de Pixel telefoons gaat ervoor zorgen dat het op de achterkant van een toestel tikken, zorgt voor bijvoorbeeld het opstarten van de camera, het pauzeren van muziek, of opstarten van Google Assistent. Hoewel Google is begonnen met het ontwikkelen van de optie, heeft Apple de race om de (eerste) implementatie gewonnen.

MIUI 12 Beta Builds

In de MIUI 12 Beta versies worden vaker hints gevonden die duiden op nieuwe ontwikkelingen binnen het besturingssysteem van een smartphone. Volgens een betrouwbare tipster van XDA, krijgt MIUI 12 een optie waarbij dubbel of driedubbel op de achterkant van een toestel getikt kan worden. Vervolgens voert de telefoon een opdracht uit.

Voor nu lijkt het erop dat dan de volgende opties beschikbaar gaan worden:

  • Screenshot maken
  • Zaklamp aanzetten
  • Control center openen
  • Camera activeren
  • Notification shade
Back tap MIUI 12
Via: xda-developers.com


Hoewel dit lijstje met opties op dit moment zichtbaar is in de beta van MIUI 12, betekent het natuurlijk niet direct dat het een garantie is dat MIUI 12 daadwerkelijk deze functie direct gaat krijgen. Er is de mogelijkheid dat het pas echt wordt uitgerold on MIUI 13, of dat er nog opties wegvallen of bijkomen.

Het lijkt er in ieder geval wel op dat Xiaomi hard aan de weg timmert om ervoor te zorgen dat de telefoons concurrerend blijven op het gebied van features. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de daadwerkelijke uitrol van deze functie.


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL

Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue

Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij