MIUI 11: deze 28 Xiaomi-toestellen ontvangen de update

Op 22 oktober start Xiaomi met het uitrollen van MIUI 11. Een update die het design en de functies van een groot aantal toestellen zal veranderen. De 28 toestellen die in aanmerking komen voor de update worden in vier fases verdeeld, allemaal tussen oktober en eind december.

MIUI 11

MIUI 11 is de stabiele software-update van Xiaomi die het uiterlijk van je toestel een flinke upgrade moet geven. Het design is geëvolueerd naar een nieuw uiterlijk en ook de functies op het toestel worden met de ROM verder uitgebreid.

MIUI 11 uitrollen
Via: miui.com

Wanneer krijgt mijn toestel de update naar MIUI 11?

Xiaomi heeft aangekondigd dat het uitrollen van MIUI 11 in vier fases gaat plaatsvinden. Hieronder zie je wanneer jouw toestel op de planning staat.

 • 4 november tot 12 november 2019
 • Redmi K20 Pro / Mi 9T Pro
 • Redmi 6 & Redmi 6 Pro
 • Redmi 6A
 • Note 5 & Note 5 Pro
 • Redmi 5 & 5A
 • Redmi Note 4
 • Redmi Y1 & Y1 Lite
 • Redmi Y24,
 • Mi Max 2 and the Mi Max 2
 • 13 november tot 29 november 2019
 • Redmi Note 6 Pro
 • Redmi 7A
 • Redmi 8 & 8A
 • Redmi Note 8

Mijn toestel staat er niet bij, en nu?

De lijst hierboven is volgens Xiaomi vooralsnog een definitief overzicht met alle toestellen die de update naar MIUI 11 gaan krijgen. Het is niet duidelijk of hier nog toestellen bijkomen, maar dat zal later nog duidelijk moeten worden. Over het algemeen geldt wel dat dit soort updates alleen gelden voor wat nieuwere toestellen. Heb je een versie die ouder is dan de toestellen hierboven, dan is de kans niet groot dat jouw toestel in de toekomst nog in aanmerking komt voor de update.


MIUI 11: dit is er nieuw

De animaties van MIUI 11 zien er vooral heel minimalistisch uit. Volgens Xiaomi komt dit door de wens om de content meer voor zichzelf te laten spreken. Ook introduceert Xiaomi met MIUI 11 een ‘always on display’. Dat betekent dat je telefoon altijd beelden kan vertonen, ook als je het scherm uitzet. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld een kleurrijke caleidoscoop of bewegende geluidsgolven. Dat scherm is overigens ook volledig te personaliseren met teksten en kleuren.

Ook biedt MIUI 11 (audio)visuele effecten wanneer je een berichtje of notificatie krijgt. De zijkanten van je scherm lichten dan bijvoorbeeld op, of je hoort natuurgeluiden. Andere opties zijn onder andere het (mobiel) versturen van printopdrachten en het eenvoudiger delen van documenten over verschillende platforms.

Omdat ieder toestel andere specificaties en functies heeft, is het nog wel even afwachten welke opties van de MIUI 11 update op welk toestel beschikbaar zullen zijn.Ook een MiFan? Volg ons!

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Xiaomi, nieuwe producten en mooie deals, door je net als onze 1.622 andere abonnees aan te melden voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Geen zorgen, we spammen niet! Lees onze privacyverklaring.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL

Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue

Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

9 Opmerkingen
 1. Hoe is de reclame nu geregeld? Is die volledig uitschakelbaar?

 2. Bedankt voor de info over de lancering Miui-11.
  Klopt dit : Mi Max 2 and the Mi Max 2
  Zou dit moeten zijn 2 en 3 ?

  Groetjes Arjan

 3. Ik mis Mi Mix 3

  Groetjes Menno

 4. Mi Mix 3 krijgt volgens miui.com in fase 1 zijn update

 5. Graag wil ik in aanmerking komen voor de nieuwe update(s) voor mijn. Pocofone en ontvang ik graag de nieuwsbrieven

 6. Ik zit hier nu rustig op kantoor in Nederland met mijn MI6, region België (ik woon in België) en krijg de MIUI11 net binnen! Alle lijstjes met de telefoons die de update zouden krijgen kloppen dus niet echt. Heb ik dan een trucje gebruikt? Nee gewoon dagelijks even duwen op “updates”.

 7. Is de update voor de redmi note pro 6 al beschikbaar?
  Want mijne wil vooralsnog niet updaten.

  Laat een reactie achter

  Interesse in Xiaomi?

  Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

  Nee, geen Xiaomi voor mij