MIUI 11: deze 28 Xiaomi-toestellen ontvangen de update

Op 22 oktober start Xiaomi met het uitrollen van MIUI 11. Een update die het design en de functies van een groot aantal toestellen zal veranderen. De 28 toestellen die in aanmerking komen voor de update worden in vier fases verdeeld, allemaal tussen oktober en eind december.

MIUI 11

MIUI 11 is de stabiele software-update van Xiaomi die het uiterlijk van je toestel een flinke upgrade moet geven. Het design is geëvolueerd naar een nieuw uiterlijk en ook de functies op het toestel worden met de ROM verder uitgebreid.

MIUI 11 uitrollen
Via: miui.com

Wanneer krijgt mijn toestel de update naar MIUI 11?

Xiaomi heeft aangekondigd dat het uitrollen van MIUI 11 in vier fases gaat plaatsvinden. Hieronder zie je wanneer jouw toestel op de planning staat.

 • 4 november tot 12 november 2019
 • Redmi K20 Pro / Mi 9T Pro
 • Redmi 6 & Redmi 6 Pro
 • Redmi 6A
 • Note 5 & Note 5 Pro
 • Redmi 5 & 5A
 • Redmi Note 4
 • Redmi Y1 & Y1 Lite
 • Redmi Y24,
 • Mi Max 2 and the Mi Max 2
 • 13 november tot 29 november 2019
 • Redmi Note 6 Pro
 • Redmi 7A
 • Redmi 8 & 8A
 • Redmi Note 8

Mijn toestel staat er niet bij, en nu?

De lijst hierboven is volgens Xiaomi vooralsnog een definitief overzicht met alle toestellen die de update naar MIUI 11 gaan krijgen. Het is niet duidelijk of hier nog toestellen bijkomen, maar dat zal later nog duidelijk moeten worden. Over het algemeen geldt wel dat dit soort updates alleen gelden voor wat nieuwere toestellen. Heb je een versie die ouder is dan de toestellen hierboven, dan is de kans niet groot dat jouw toestel in de toekomst nog in aanmerking komt voor de update.


MIUI 11: dit is er nieuw

De animaties van MIUI 11 zien er vooral heel minimalistisch uit. Volgens Xiaomi komt dit door de wens om de content meer voor zichzelf te laten spreken. Ook introduceert Xiaomi met MIUI 11 een ‘always on display’. Dat betekent dat je telefoon altijd beelden kan vertonen, ook als je het scherm uitzet. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld een kleurrijke caleidoscoop of bewegende geluidsgolven. Dat scherm is overigens ook volledig te personaliseren met teksten en kleuren.

Ook biedt MIUI 11 (audio)visuele effecten wanneer je een berichtje of notificatie krijgt. De zijkanten van je scherm lichten dan bijvoorbeeld op, of je hoort natuurgeluiden. Andere opties zijn onder andere het (mobiel) versturen van printopdrachten en het eenvoudiger delen van documenten over verschillende platforms.

Omdat ieder toestel andere specificaties en functies heeft, is het nog wel even afwachten welke opties van de MIUI 11 update op welk toestel beschikbaar zullen zijn.

Let op de plaats van verzending; bestellingen van buiten de EU kunnen additionele btw- of invoerkosten bevatten (meer info). Aanschaf kan soms gratis of goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

Xiaomi Mi Band 4
€ 28,26 € 39
🔥Extra korting bij AliExpress🔥 [actueel]
Handige pagina met veel (persoonlijke) kortingscodes voor AliExpress.
Xiaomi Mi 9
De Xiaomi Mi 9 gewoon in Nederland (en op voorraad).
Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie!

Tags:

8 Opmerkingen
 1. Hoe is de reclame nu geregeld? Is die volledig uitschakelbaar?

 2. Bedankt voor de info over de lancering Miui-11.
  Klopt dit : Mi Max 2 and the Mi Max 2
  Zou dit moeten zijn 2 en 3 ?

  Groetjes Arjan

 3. Ik mis Mi Mix 3

  Groetjes Menno

 4. Mi Mix 3 krijgt volgens miui.com in fase 1 zijn update

 5. Antwoord
  F.FF.F.F. Hoogenboom 20 oktober 2019 op 15:32

  Graag wil ik in aanmerking komen voor de nieuwe update(s) voor mijn. Pocofone en ontvang ik graag de nieuwsbrieven

 6. Ik zit hier nu rustig op kantoor in Nederland met mijn MI6, region België (ik woon in België) en krijg de MIUI11 net binnen! Alle lijstjes met de telefoons die de update zouden krijgen kloppen dus niet echt. Heb ik dan een trucje gebruikt? Nee gewoon dagelijks even duwen op “updates”.

Laat een reactie achter

Enthousiast over Xiaomi?
Schrijf je dan in voor de gratis Xiaomi Weekly

Wij sturen je 1-3 keer per week het laatste nieuws, de beste deals en exclusieve weggeefacties
Inschrijven
Nee, dankjewel
close-link

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!