MIUI 11 gelekt: zo gaat de nieuwe Xiaomi-software eruit zien [screenshots]

Regelmatig brengt Xiaomi een nieuwe update van de grafische schil die ze op Android hebben draaien. Dit is niet per se gelijk met de lancering van nieuwe Android-versies. We hebben nu meer details over MIUI 11 gevonden.

MIUI 11

MIUI zal naar alle waarschijnlijkheid uitgebracht worden in 2019 voor een aantal toestellen, de rest zal in 2020 volgen. In deze nieuwe software van Xiaomi zien we een aantal grote, maar ook kleinere veranderingen. In dit artikel hebben we een aantal screenshots van MIUI 11 die gelekt zijn via het gesloten b├Ętaprogramma van Xiaomi.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

Deze besloten b├Ęta heeft kort opengestaan voor het grote publiek, waardoor er veel mensen aan de slag konden gaan met deze experimentele software. Dit heeft er weer toe geleid dat er veel nieuwe screenshots zijn opgedoken van de software, waaruit we weer een aantal details konden afleiden.

Nieuwe icoontjes

Er zijn over de hele linie nieuwe icoontjes toegevoegd. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan de systeeminstellingen. Hieronder een aantal screenshots van deze functies.

Nieuw design

Het motto van MIUI 11 is ‘Empowering the productive’. Dat zien we ook terug in het design van het geheel. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van witruimtes met grote, dikgedrukte teksten om elementen uit te lichten.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Op de screenshots hieronder krijg je een indruk van hoe dit eruit zal gaan zien.

Nog veel meer nieuwe functies en features

Met MIUI 11 zijn er niet alleen nieuwe designfuncties te vinden, maar ook een aantal nieuwe functies. Zo hebben de smartphonefabrikanten Xiaomi, Oppo en Vivo afgesproken dat ze het eenvoudiger gaan maken om bestanden onderling te delen.

Daarnaast zien we veel extra opties op het always on-screen van Xiaomi-toestellen, maar ook de bestandsbeheer-app is onder handen genomen. Verder voegt Xiaomi ‘dynamische geluiden’ toe aan MIUI 11 en gaan we bij de lancering ongetwijfeld nog veel meer functies zien. Vooralsnog zul je het even met de screenshots moeten doen.

Wanneer kan ik MIUI 11 downloaden?

Dat is natuurlijk de grote vraag waar nu nog geen concreet antwoord op gegeven kan worden. Xiaomi werkt op dit moment hard aan MIUI 11 en de verwachting is dat we deze nieuwe software-versie nog dit jaar (2019) gaan zien op de eerste toestellen. In 2020 zal deze grafische schil voor Android nog verder uitgerold gaan worden naar gebruikers wereldwijd. Voor nu: nog even geduld dus….

Via: XDA

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo