MIUI 10: nieuwe software Xiaomi-smartphones gelanceerd

Xiaomi MIUI 10

Naast diverse verrassende smartphones en de lang verwachte Mi Band 3 werd er nog meer gelanceerd op het grootse Xiaomi launch event. Een van de lanceringen is de MIUI 10, de nieuwste versie van het besturingssysteem dat Xiaomi als een schil over Android legt. Wij zetten de belangrijkste nieuwe toepassingen op een rij en hebben een updateschema. Voor de Xiaomi Mi 8-varianten is MIUI 10 al standaard geïnstalleerd.

Kenmerken MIUI 10

De toepassing van ‘portrait’ camera-instellingen voor iedere camera van jouw telefoon wordt wellicht het meest geroemd. De ‘portret’ weergave is het meest populair maar kan bij de meeste fabrikanten alleen bij een dual camera worden gebruikt. In MIUI 10 is het dus mogelijk deze instelling overal te gebruiken. Ook zorgt MIUI 10 ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van jouw beeldscherm door verticale scrolls mogelijk te maken. Daarnaast kun je door je scherm langer in te drukken nog meer toepassingen gebruiken.

Xiaomi MIUI 10 AI

Het besturingssysteem MIUI 10 is ook klaar voor kunstmatige intelligentie

Daarnaast kondigt Xiaomi voor MIUI 10 allerlei toepassingen op gebied van kunstmatige intelligentie aan. Een ervan is het terugdringen van de laadtijd door op basis van jouw gebruiksgedrag te anticiperen op wat je gaat doen.

Krijgt jouw telefoon MIUI 10?

Zoals we eerder al aangaven krijgen niet alle telefoons MIUI 10. De volgende telefoons krijgen in juni en juli een preview versie (die als eerste in China wordt uitgerold):

  • In juni: de Mi Mix 2S, Mi Mix 2, Mi Mix, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi Note 2, Redmi S2, en Redmi Note 5;
  • In juli: Mi Note 3, Mi 5X/5c/5s/5s Plus, Mi 4/4c/4S, Mi Max 2, Mi Max, Redmi 5, Redmi 5 Plus, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/3X, Redmi Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 4, Redmi Note 4X, en de Redmi Note 3.

Deze telefoons krijgen ook de definitieve versie, al is nog niet bekend wanneer. Daarnaast is bekend welke telefoons in ieder geval geen update krijgen. Dit zijn:

  • Xiaomi Mi 2,Mi 2S,
  • Mi 4i,
  • Mi Note,
  • Redmi Note 4G,
  • Redmi 2 en Redmi 2 Prime.

Als jouw telefoon tot de laatste categorie behoort kun je deze voorlopig nog gewoon gebruiken met MIUI 9, maar wellicht is de aanschaf van een nieuwe Xiaomi, bijvoorbeeld een Xiaomi Mi 8 variant het overwegen waard!

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo