MIUI 10 Global en Chinese Rom onthuld

Xiaomi MIUI 10

Nadat tijdens het launch event in mei bekend is gemaakt dat MIUI 10 uitgerold zou worden werd er reikhalzend naar de nieuwste versie van het besturingssysteem uitgekeken. Inmiddels zijn zowel de MIUI 10 Global Rom als de Chinese Rom beschikbaar als bèta. Ook is bekend welke type toestellen worden geüpdatet naar de nieuwe versie. Wij praten je bij.

Basisgedachten MIUI 10

Zoals je weet is MIUI 10 de door Xiaomi zelf ontwikkelde schil over Android Oreo die extra functionaliteiten toevoegt. Bij de ontwikkeling van de meest recente versie MIUI 10 stonden volgens Xiaomi 4 gedachten centraal:

Op het gebied van snelheid blijkt uit testen dat de Xiaomi Redmi Note 5 Pro met MIUI 10 ruim 3 maal sneller is dan de Samsung Experience 9.0.  Ook de full display opties laten zien dat MIUI aansluit bij de huidige trend van full frame schermen en smalle of ontbrekende lijsten. De eigenschappen van dit mooie systeem zie je nog het beste in onderstaand filmpje.

Dat de AI-camera opties verbluffend zijn constateerden we al eerder. Zo zijn de cameraprestaties van de Xiaomi Mi 8 beter dan die van de iPhone X. We begrijpen dat jij graag jouw toestel voorziet van MIUI 10. Inmiddels heeft Xiaomi de volgende modellen bekend gemaakt die zeker MIUI 10 krijgen:

Welke types krijgen MIUI 10 update?

In de MI-serie zijn in ieder geval de volgende toestellen ingepland:

Mi Mix 2, Mi 6, Mi 5s Plus, Mi 5s, Mi 5, Mi 4, Mi 3, Mi Note 2, Mi Max 2, en Mi Max.

Opvallend is dat de pas gelanceerde Xiaomi Mi 6X (A2) eerst wel voor upgrade in aanmerking komt, maar dat deze nu de status ‘suspended’ heeft gekregen.

In de Redmi-serie zijn bevestigd: de Redmi Note 5, Redmi Note 5 Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 5A Prime, Redmi Note 3, Redmi Note 4X, Redmi Note 4 (TW), Redmi Note 3, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 3S, Redmi Y2, Redmi Y1 Lite en Redmi Y1.

Hoe krijg je de updates?

Xiaomi voert de updates volgens een niet bekende volgorde uit met komende systeemupdates. Dit zal gebeuren vanaf juni tot september. Als je daar niet op wilt wachten kun je in de instellingen onder ‘updates’ altijd zelf in de gaten houden wanneer de update voor jouw toestel beschikbaar is.

Als jouw telefoon niet op de lijst staat maar je toch een update wilt, dan kun je altijd een nieuw toestel overwegen. Zo is MIUI 10 standaard geïnstalleerd op de Xiaomi Mi 8.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo