MiTalk, sociaal netwerk van Xiaomi

MiTalk sociaal netwerk van Xiaomi

MiTalk sociaal netwerk van Xiaomi

Wie een Xioami telefoon heeft heeft de MiTalk app vast al eens voorbij zien komen. Maar wat is de app nou eigenlijk, wat kun je ermee, en waarom staat hij op elke Xiaomi smarpthone geïnstalleerd, of je het nou wil of niet?

MiTalk

De reden dat MiTalk op elke Xiaomi smartphone staat is simpel: de app is gemaakt door Xiaomi zelf. Om meer gebruikers te krijgen staat de app op elke telefoon geïnstalleerd, net zoals Google Youtube op elke Android telefoon installeert, of je het wil of niet.

Sociaal netwerk

In het kort is MiTalk een sociaal netwerk, maar met veel meer functies dan je gewend bent. Zo kun je met de app met je vrienden chatten, zoals je gewend bent van bijvoorbeeld Whatsapp of Telegram. Maar waar je met Whatsapp alleen kunt chatten, kun je met MiTalk veel meer. Zo heeft de app ook Snapchat functies: je kunt een foto sturen die de ontvanger maar enkele seconden kan openen. En MiTalk lijkt ook een beetje op Facebook, want er is een newsfeed waarin je teksten en foto’s kunt plaatsen, waarop anderen kunnen reageren.

Vrienden toevoegen

Een van de grappigste dingen van MiTalk is misschien wel het toevoegen van nieuwe vrienden. Dat gaat anders dan op Facebook of Twitter. Op die netwerken vul je elkaars naam namelijk gewoon in. Dat kan met MiTalk ook, maar als je beide een schud beweging maakt terwijl de app open is, wordt de ander als vriend toegevoegd. Dat is handig, snel en leuk.

Niet alleen voor Xiaomi toestellen

MiTalk is niet alleen geschikt voor Xiaomi smartphones zoals de Xiaomi Mi 4. De app kan ook gedownloaded worden op andere Android smartphones van andere merken. Daarnaast is er ook een iOS versie beschikbaar voor de iPhone, en Windows gebruikers kunnen de app ook gebruiken. Verwacht echter niet dat al je vrienden op MiTalk zitten: de meeste gebruikers komen uit Zuid-oost Azië.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo