Miljardair Yuri Milner heeft veel vertrouwen in Xiaomi

Yuri Milner Xiaomi

Yuri Milner Xiaomi

Twee weken geleden werd bekend dat Xiaomi 1,1 miljard Dollar heeft opgehaald bij investeerders, waardoor het bedrijf meer dan 45 miljard Dollar waard is. Een van de investeerders, de Russische miljardair Yuri Milner heeft ontzettend veel vertrouwen in Xiaomi en het heeft volgens hem de potentie om het eerste Chinese merk te worden met een wereldwijde uitstraling in de consumentenmarkt.

Yuri Milner

Yuri Milner is een Russische miljardair (geschat vermogen 1,8 miljard Dollar) die onder andere bij de wereldbank in Washington heeft gewerkt. Milner richte een bedrijf een Rusland op, mail.ru, en investeerde via dit bedrijf in andere startups zoals Zynga, Alibaba, Spotify en Twitter. Door zijn aandelen in Facebook werd hij tijdens de beursgang van het sociale netwerk miljardair.

Groei

Door de investering is Xiaomi nu 45 miljard Dollar waard waardoor het nu de grootste startup is en meer waard is dan bijvoorbeeld Uber. Milner heeft vertrouwen in Xiaomi door de snelheid van de groei van het bedrijf: ‘Ik denk niet dat er ooit een bedrijf is geweest dat in zo’n korte tijd een omzet van $ 1 mrd heeft bereikt’. De Rus geeft aan dat Xiaomi net zo groot of misschien wel groter kan worden als Facebook of het eveneens Chinese Alibaba.

Waarde Xiaomi vergeleken met andere startups, via The Wall Street Journal

Waarde Xiaomi vergeleken met andere startups, via The Wall Street Journal.

Via: Financieel Dagblad

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo