Xiaomi lanceert nieuwe Mi Watch voor Europese markt

Mi Watch

30 september 2020 is een belangrijke dag voor Xiaomi. Niet alleen werden de Xiaomi Mi 10T en Mi 10T Pro gelanceerd, ook komt er een Mi Watch in de winkels te liggen. Wat kunnen we verwachten van dit apparaat?

Mi Watch: gemaakt voor sporters

De allereerste smartwatch van Xiaomi die bestemd is voor de internationale markt, is dus de Mi Watch. Een nieuwe toevoeging aan het assortiment met wearables, en ook zeker een interessante.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Mi Watch
Via: Xiaomi

Vooral sporters met minder bekende sporten kunnen hun hart ophalen. Waarom? Kijk zelf maar.

EigenschappenMi Watch
Display1,39 inch AMOLED
Aantal sporten om te tracken117
SensorenHartslag, zuurstofgehalte in bloed, luchtdruk, GPS
Batterijduurtot 16 dagen
Snel opladenJa, in twee uur volledig opgeladen
Overige functiesHonderden wijzerplaten, Cameraremote-functie, native emoji’s op notificaties en spraakbediening

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Dé smartwatch voor sportliefhebbers

De meeste smartwatches kunnen inmiddels wel meer tracken dan alleen hardlopen, fietsen en wandelen. Maar met 117 sportmodi lijkt het wel of Xiaomi een typefoutje heeft gemaakt. Toch is het zo. Je kunt vrijwel alle soorten sporten tracken, waardoor ook alternatieve sporten op deze manier getrackt kunnen worden. Handig als jij meer doet dan alleen hardlopen.

Hoe er rekening mee dat dit niet de Xiaomi Mi Watch is die op Android Wear draait. Dit is dus een compleet nieuwe, andere smartwatch.

Lange accuduur

Bij smartwatches is het altijd één van de grootste reden voor ergernis. De batterijduur. Want zelfs bij dure apparaatjes zoals de Apple Watch moet je hem vrijwel dagelijks opladen. Gelukkig weet Xiaomi ons altijd aangenaam te verrassen, en ook nu weer – met maar liefst 16 dagen batterijduur. Uiteraard zal dit aantal enorm zakken wanneer je de GPS continue laat aanstaan, maar ook dat zal je niet iedere dag doen.

Prijs en beschikbaarheid

De Mi Watch lijkt een behoorlijk goede concurrent van de smartwatches van andere merken. Totdat je naar de prijs kijkt. Want met een vanaf prijs van 99 euro, ligt de prijs een stuk lager dan veel andere duurdere merken. Wat dat betreft heeft Xiaomi dus weer een bijzondere prestatie geleverd.

De beschikbaarheid in Nederland wordt pas op een later tijdstip bekend gemaakt.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo