Xiaomi Mi Watch: eigen betaalbare smartwatch met Android Wear

Xiaomi heeft in tientallen categorieën, duizenden producten gelanceerd. Op het gebied van de smartwatch deden ze dit onder de noemer Amazfit. Toch brengt Xiaomi daar met de komst van de Mi Watch voorgoed verandering in.

Tijdens een grote productlancering werd de Xiaomi Mi Watch aangekondigd. Dit is officieel de allereerste smartwatch van het inmiddels zeer populaire Chinese merk. Gezien de stijgende lijn in de kwaliteit van de producten is het dus niet vreemd dat de verwachtingen van de Mi Watch hoog zijn. Gelukkig is dat niet onterecht.

Eigen modus kiezen

De Xiaomi Mi Watch draait grotendeels op Android Wear met een MIUI -kin van Xiaomi. Daardoor is er tijdens het gebruik van het horloge minder zichtbaar van het standaard Wear OS dat ook in de smartwatch draait. Om het horloge aan te passen aan je gewenste gebruik kun je kiezen uit een Enhanced, Professional Sport en Traditional modus.

In de Enhanced modus kun je het horloge stylen met mooie thema’s, terwijl je in de Sport modus gebruik maakt van constante GPS en hartslagmeting. De Traditional modus is zeer eenvoudig en zorgt ervoor dat je extra lang met de batterij kunt doen.

Lancering Xiaomi Mi Watch
Via: gizchina.com

De specificaties

Bij de Xiaomi Mi Watch hoef je niet bang te zijn dat je te weinig gegevens verzamelt. Zo zit er GPS, WiFi, NFC en een hartslagmeter in het horloge. Met de ingebouwde speaker kun je geluiden afspelen en beluisteren. Met behulp van een kloksnelheid van 1.2 GHz en de Snapdragon Wear 3100 chip kun je vloeiend schakelen tussen verschillende apps op het apparaat.

Het 1,78 Inch AMOLED scherm van de Mi Watch zit in een behuizing van 44 mm en heeft net als de vijfde versie van de Apple Watch 336 PPI. De batterij van 570 mAh gaat volgens Xiaomi zo’n 36 uur mee wanneer de ingbouwde 4G continue aanstaat. Dit is overigens de grootste batterij die tot nu toe in een smartwatch heeft gezeten. Het horloge heeft 4 GB intern geheugen, bijvoorbeeld voor het opslaan van muziek of apps.

Xiaomi Mi Watch kopen?

De Xiaomi Mi Watch is een interessant horloge. Zeker wanneer je een smartwatch wilt gebruiken dat qua uiterlijk veel weg heeft van de Apple Watch. En met een geschatte prijs van 1299 Yuan (ca. 175 euro) zet Xiaomi hier ook opnieuw een product neer wat qua prijs goed scoort. Op dit moment is de Xiaomi Mi Watch alleen voor China aangekondigd. Of deze ook naar Europa zal komen is niet bekend.

Let op de plaats van verzending; bestellingen van buiten de EU kunnen additionele btw- of invoerkosten bevatten (meer info). Aanschaf kan soms gratis of goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

Xiaomi Mi Band 4
€ 28,26 € 39
🔥Extra korting bij AliExpress🔥 [actueel]
Handige pagina met veel (persoonlijke) kortingscodes voor AliExpress.
Xiaomi Mi 9
De Xiaomi Mi 9 gewoon in Nederland (en op voorraad).
Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Enthousiast over Xiaomi?
Schrijf je dan in voor de gratis Xiaomi Weekly

Wij sturen je 1-3 keer per week het laatste nieuws, de beste deals en exclusieve weggeefacties
Inschrijven
Nee, dankjewel
close-link

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!