Xiaomi Mi Watch: eigen betaalbare smartwatch met Android Wear

Xiaomi heeft in tientallen categorieën, duizenden producten gelanceerd. Op het gebied van de smartwatch deden ze dit onder de noemer Amazfit. Toch brengt Xiaomi daar met de komst van de Mi Watch voorgoed verandering in.

Tijdens een grote productlancering werd de Xiaomi Mi Watch aangekondigd. Dit is officieel de allereerste smartwatch van het inmiddels zeer populaire Chinese merk. Gezien de stijgende lijn in de kwaliteit van de producten is het dus niet vreemd dat de verwachtingen van de Mi Watch hoog zijn. Gelukkig is dat niet onterecht.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

Eigen modus kiezen

De Xiaomi Mi Watch draait grotendeels op Android Wear met een MIUI -kin van Xiaomi. Daardoor is er tijdens het gebruik van het horloge minder zichtbaar van het standaard Wear OS dat ook in de smartwatch draait. Om het horloge aan te passen aan je gewenste gebruik kun je kiezen uit een Enhanced, Professional Sport en Traditional modus.

In de Enhanced modus kun je het horloge stylen met mooie thema’s, terwijl je in de Sport modus gebruik maakt van constante GPS en hartslagmeting. De Traditional modus is zeer eenvoudig en zorgt ervoor dat je extra lang met de batterij kunt doen.

xiaomi mi watch image 1572930757580 1
Via: gizchina.com

De specificaties

Bij de Xiaomi Mi Watch hoef je niet bang te zijn dat je te weinig gegevens verzamelt. Zo zit er GPS, WiFi, NFC en een hartslagmeter in het horloge. Met de ingebouwde speaker kun je geluiden afspelen en beluisteren. Met behulp van een kloksnelheid van 1.2 GHz en de Snapdragon Wear 3100 chip kun je vloeiend schakelen tussen verschillende apps op het apparaat.

Het 1,78 Inch AMOLED scherm van de Mi Watch zit in een behuizing van 44 mm en heeft net als de vijfde versie van de Apple Watch 336 PPI. De batterij van 570 mAh gaat volgens Xiaomi zo’n 36 uur mee wanneer de ingbouwde 4G continue aanstaat. Dit is overigens de grootste batterij die tot nu toe in een smartwatch heeft gezeten. Het horloge heeft 4 GB intern geheugen, bijvoorbeeld voor het opslaan van muziek of apps.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Xiaomi Mi Watch kopen?

De Xiaomi Mi Watch is een interessant horloge. Zeker wanneer je een smartwatch wilt gebruiken dat qua uiterlijk veel weg heeft van de Apple Watch. En met een geschatte prijs van 1299 Yuan (ca. 175 euro) zet Xiaomi hier ook opnieuw een product neer wat qua prijs goed scoort. Op dit moment is de Xiaomi Mi Watch alleen voor China aangekondigd. Of deze ook naar Europa zal komen is niet bekend.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo