Mi TV, Xiaomi televisie met onder andere 3D

Mi TV Xiaomi's eerste televisie

De Mi TV was de eerste televisie gemaakt door het Chinese Xiaomi. De tv heeft een scherm met een beeldformaat van 47 inch, dat is zo’n 120 centimeter diagonaal, en kan 3D beelden weergeven. Daarnaast ondersteunt de televisie Dolby Stereo geluid en DTS waardoor je altijd kunt genieten van het beste geluid.

In mei 2014 maakte Xiaomi de opvolger van de Mi TV bekend, de Mi TV 2. De opvolger heeft onder andere een groter net is groter scherm van 49 inch en heeft een 4k display, waardoor pixels bijna niet te onderscheiden zijn.

Mi TV specificaties

De Mi TV heeft zoals eerder vermeld een 47 inch scherm. Het beeld heeft een full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daardoor zijn alle films en programma’s verbluffend mooi op het scherm. De schermpanelen (de onderdelen die het beeld daadwerkelijk weergeven) zijn gemaakt door LG en Samsung, waardoor kwaliteit gegarandeerd is door de ervaring van de productenten. Door verschillende innovaties is de Mi TV slechts 8,2 millimeter dik.

De schermpanelen maken gebruik van de IPS techniek, waardoor je vanuit elke hoek het beeld goed kunt bekijken, ook als je vrijwel naast de televisie zit of staat. De televisie kan ook 3D beelden weergeven. Daarvoor is wel een speciale bril vereist. Elke Mi TV wordt geleverd met twee gratis 3D-brillen, zodat je 3D meteen kunt ervaren en met z’n tweeën een 3D film kunt bekijken.

Gamen in 3D met de Xiaomi Mi TV

Entertainment

Ingebouwd in de Mi TV is ook de Mi Box software. Daarmee kun je via het internet films, documentaires, series en zelfs live-evenementen bekijken. De Mi TV beschikt over vier antennes, twee voor een WiFi signaal van 2.4 gHz en twee voor een signaal van 5.0 gHz zodat beelden die bekeken worden via het internet altijd soepel en snel geladen worden.

Bovendien kun je beelden vanaf je smartphone of tablet weergeven op de Mi TV. Daarvoor hoef je niet per se een Xiaomi smartphone te hebben, de televisie ondersteunt namelijk ook Airplay, Miracast en SMB, waardoor je ook beelden vanaf je iPhone of ander merk Android toestel naar je televisie kunt streamen.

Gamen

De Mi TV beschikt ook over bluetooth 4. Dat is de nieuwste en zuinigste versie van bluetooth. Voordeel van deze generatie bluetooth is dat je bijvoorbeeld een game controller aan kunt sluiten op je tv en dus niet meer afhankelijk bent van een console. Games op de Mi TV worden aangedreven door een Qualcomm’s Snapdragon 600 quad-core 1.7G processor, een Adreno 320 GPU, en de tv heeft 2GB RAM geheugen waardoor elk spel soepel gespeeld kan worden.

De verwachting is dat Xiaomi de komende jaren meer op het gebied van gamen wil gaan doen, zo experimenteert het bedrijf met het maken van een eigen gamecontroller. Die is echter nog niet te koop.

Kopen

De Mi TV is verkrijgbaar in meerdere kleuren, namelijk wit, rood, geel, groen, blauw en paars. Elke televisie wordt geleverd met twee 3D-brillen, en een afstandsbediening. De Mi TV wordt uitvoerig getest voordat deze verstuurd wordt, zo worden 200.000 om te kijken of ze goed werken en wordt 10.000 keer een HDMI kabel aangesloten voor de televisie goedgekeurd wordt en naar de klant verstuurd wordt.

De Mi TV kost in China 3999RMB, wat omgerekend naar Euro zo’n €490 zou zijn. Houdt er rekening mee dat Xiaomi producten nog niet in Nederland verkocht worden, zie voor meer informatie de pagina een Xiaomi kopen in Nederland, waar moet je op letten?.

Meer informatie over de Mi TV kun je vinden op de pagina van Xiaomi over de televisie.

MiFans
Logo