Mi TV Stick vs Chromecast: welke moet je kiezen?

Xiaomi Mi TV Stick

Een ‘domme’ TV omtoveren in een slimme televisie waar je Netflix op kunt kijken. Het is al enkele jaren mogelijk met de Chromecast. Maar nu Xiaomi ook een TV Stick heeft uitgebracht, resteert de vraag: welke is nou eigenlijk het beste?

De Mi TV Stick

De Mi TV Stick werd officieel gelanceerd tijdens een Launch Event op 15 juli 2020. Ondanks dat het apparaatje al enkele maanden eerder was aangekondigd, werd tijdens de lancering duidelijk dat de verschillen tussen de Mi TV Stick en Chromecast minimaal zouden zijn.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

Na een korte analyse blijkt dat inderdaad het geval te zijn. In dit artikel lees je daarom meer over de drie ‘grootste’ verschillen tussen de apparaatjes, maar ook enkele belangrijke overeenkomsten.

Belangrijke overeenkomsten tussen de Mi TV Stick & Chromecast

TV kijken wordt leuker met scherper beeld. En ondanks dat niet alle TV’s Full HD kunnen weergeven, kunnen de Mi TV Stick en de Chromecast dat wel. Op het vlak van beeldkwaliteit is er dus geen winnaar te kiezen tussen de twee. Er is wel de Chromecast Ultra, die een 4K-beeldkwaliteit heeft, echter de adviesprijs voor dit apparaat is wel 79 euro, het dubbele van de Xiaomi Mi Stick.

Schermafbeelding 2020 07 15 om 14.23.52

De laatste – en tevens belangrijke – overeenkomst, is de prijs. Zowel de Mi TV Stick als de reguliere Chromecast hebben een prijskaartje van om en nabij de 40 euro. Ook op dit gebied is het dus moeilijk om te kiezen.

Maar waar liggen de verschillen dan wel?

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Verschillen tussen de Mi TV Stick & Chromecast

Eerlijk gezegd zijn beide apparaatjes vrijwel precies hetzelfde. Dat komt natuurlijk ook voornamelijk omdat de functie behoorlijk beperkt is. Ze maken een TV slimmer, maar daar blijft het bij. Toch zijn er drie verschillen die mogelijk belangrijk voor je zijn om toch voor één van beide te kiezen.

Design

De Chromecast heeft een ontwerp dat al eventjes bekend is. De ‘sjoelsteen’ met kabeltje en USB-aansluiting hangt al bij vele duizenden mensen achter de televisie. Maar de Mi TV stick is – zoals de naam al doet vermoeden – een USB-stick. Het is afhankelijk van jou of de vorm van een apparaatje wat altijd achter je TV hangt wel zo van belang is natuurlijk.

Geluid

Heb jij een geweldige geluidsinstallatie thuis, waar je zo optimaal mogelijk gebruik van wilt maken? Dan zou de Mi TV Stick nog weleens een winnaar kunnen zijn. Het apparaatje ondersteunt namelijk Dolby- en DTS-formaten, terwijl je het bij de Chromecast moet doen met ‘slechts’ Dolby-formaten.

Afstandsbediening

Dan komen we terecht op een verschil wat voor velen wellicht doorslaggevend kan zijn. De Mi TV Stick komt standaard met een afstandsbediening, in tegenstelling tot de Chromecast. De Afstandsbediening van de TV Stick bevat enkele knoppen, waaronder volume, Netflix en Google Assistant. Dit mis je wanneer je de Chromecast koopt, omdat hier niet standaard een afstandsbediening bijgeleverd wordt.

Lees ook: Mi Band 4 vs Mi Band 5: welke moet je kiezen?

Android TV

Een belangrijk verschil tussen Chromecast en Mi TV Stick is dat er Android TV op die laatste geïnstalleerd is. Dat betekent dat je er zelf apps op kunt installeren, waardoor de functies van het apparaat uitgebreider worden. Deze optie is niet beschikbaar op de derde generatie Chromecast.


Welke moet je kiezen?

Zowel de Mi TV Stick als de Chromecast bieden de mogelijkheid om een televisie slimmer te maken. Ze doen dat op vrijwel dezelfde manier, waardoor beide apparaten niet zoveel van elkaar verschillen.

Maar, wil je het allerbeste geluid kunnen afspelen, of krijg je graag standaard een afstandsbediening bij je product, dan is de Mi TV Stick mogelijk de betere keus. Omdat de prijs ook maar een paar euro verschilt, hoef je daar in ieder geval niet heel lang meer over na te denken. Wil je het liefst beelden kunnen bekijken in 4K, dan is de Chromecast Ultra juist weer een goed idee.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo