Mi TV 2: 4K-ondersteuning en betere afstandsbediening

Mi TV 2

Mi TV 2

Naast de eerste tablet kondigde Xiaomi vandaag ook de opvolger van hun TV aan. De Mi TV 2 is een opgegroeide versie van de eerste Mi TV, met meer features, een groter scherm en bijgeleverde speakers.

Mi TV 2

De TV is twee inch gegroeid en meet nu dus 49 inch. De grootste verandering is dat het toestel nu 4K ondersteunt, als een van de eerste televisies. 4K is een nieuwe kwaliteit die veel scherper is dan HD wat de meeste tv’s momenteel ondersteunen.

Naast de toevoeging van 4K is de tv 30% lichter geworden ten opzichte van zijn voorganger, en weegt nu nog maar 12,9 kilogram. De Mi TV2 is ook een stuk dunner geworden en is nu nog maar 1,55 centimeter dik.

Afstandsbediening

De afstandsbediening van de Mi TV 2 is ook vernieuwd. Net als vroeger heeft hij slechts 12 knoppen, maar er zit nu ook een microfoon in. Daardoor kun je als het ware met je afstandsbediening bellen om commando’s te geven. Zeg bijvoorbeeld dat je naar een andere zender wilt en dat zal gebeuren.

Speakers

Het probleem met veel dunne tv’s is dat ze niet goed klinken omdat er amper ruimte is voor de speakers. Dat is opgelost door bij de Mi TV 2 een set speakers te leveren. Deze verbinden automatisch via bluetooth met de tv waardoor je toch prima geluid hebt.

De Xiaomi Mi TV 2 is uiterst goedkoop, zeker als je bedenkt wat hij allemaal kan. De tv zal over de toonbank gaan voor $640.

Afbeeldingen via Xiaomi Singapore.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo