Hoe zorg je ervoor dat jouw Mi-telefoon een snelle telefoon blijft?

Xiaomi Mi Fans tips, handig, eenvoudig en snel

Als je jouw laatste nieuwe Mi-telefoon gescoord hebt ben je, als we de Mi fans mogen geloven, vaak prettig verbaasd over de snelheid van jouw nieuwste toestel. Na verloop van tijd kan de snelheid teruglopen. Met deze vijf tips kun je de prestatiesnelheid van jouw Xiaomi-toestel optimaal houden na aankoop. Wij zetten ze op een rij.

Xiaomi is altijd erg gefocust op snelheid. Sterker nog, met de Xiaomi Pocophone F1 hebben zij een smartphone uitgebracht die helemaal op snelheid gericht is. Natuurlijk is het belangrijk dat je die snelheid houdt als je jouw toestel langer hebt. Daarom delen we deze vijf tips om jouw telefoon tijdens het gebruik zo snel mogelijk te houden.

Installeer de laatste updates

Als je altijd de laatste systeemupdates installeert zorg je ervoor dat alle snelheidsverbeteringen voor Apps direct geïnstalleerd worden. Tegelijk installeert het systeem dan de laatste veiligheidsupdates. Tot slot ruimt ze ook overbodige bestanden op. Je kunt het uitvoeren van systeemupdates automatisch laten gebeuren. Dit kun je ook handmatig checken via de instellingen.

Xiaomi Pocophone F1 snelle telefoon voorkant en achterkant

De Pocophone F1, gemaakt voor de snelste prestaties.

Homescreen-optimalisaties

Voor het homescherm kun je diverse achtergronden kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een live-achtergrond, dan gaat dit ten koste van de accuduur, maar na verloop van tijd kan dit ook invloed hebben op de snelheid. Je kunt daarom beter voor een statistische achtergrond gaan.

Hou een grote opruimactie

In de loop van de tijd installeer je veel apps op jouw telefoon die je na verloop van tijd niet meer gebruikt. Die apps blijven echter wel geïnstalleerd en dus capaciteit gebruiken. Als je kritisch door jouw telefoon gaat en alle ongebruikte apps periodiek verwijdert, zorg je ervoor dat zij geen capaciteit meer verbruiken. Ook dit verbetert de gebruikssnelheid.

Animaties aanpassen

In besturingssysteem MIUI is een optie ‘system animations’ opgenomen, een instelling voor de wat geavanceerde gebruiker. Door de snelheid hiervan aan te passen, voelt je toestel vaak net iets sneller aan. Omdat er geen animaties tussen gevoegd worden, lijken apps en andere toepassingen sneller te openen.

Om dit te activeren moet je een aantal stappen doorlopen:

  • Ga naar instellingen>about phone en druk 7x op de build-versie.  Vervolgens krijg je de melding dat je ontwikkelaar bent.
  • Ga naar settings>system and device>additional settings>developer options>window animation scale en kies hier 0,5 of volledig uit.

Nu voelt je smartphone een stuk sneller!

De cache-data van jouw Apps

Steeds meer apps installeren een hoeveelheid data op jouw telefoon om die specifieke app sneller te laten werken. Al met al kan deze data in het geheel een aardig deel van jouw geheugen beïnvloeden en vertragen. Het kan dus geen kwaad om eens in de zoveel tijd het cache-geheugen van jouw apps te legen. Dit kun je per app doen.

Hou er uiteraard wel rekening mee dat het hierdoor wat langer kan duren voordat apps de data kunnen weergeven, dit moet vaak opnieuw geladen of gegenereerd worden.

Een snelle telefoon als deze stappen niet werken?

Mochten de bovenstaande stappen niet het gewenste resultaat bieden is er nog één optie. Ook die bestaat uit twee stappen. De eerste stap is het maken van een back-up en die buiten jouw telefoon bewaren. Daarna kun je de telefoon terugzetten in fabrieksinstellingen.

Een snelle telefoon helpt natuurlijk bij het genieten van de snelste gebruiksinstellingen. De Xiaomi Pocophone F1 is gelukkig voor een gunstige prijs verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Gearbest, Banggood en Mobiel.nl.

Bron: de MI-community

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo