Mi Smart Home: bedien je huis vanaf je smartphone

Xiaomi is het bekendst door haar smartphones en wearables, maar het bedrijf maakt ook producten voor in huis. Met de Mi Smart Home producten kun je je huis automatiseren en bedienen met je smartphone. De producten werken zowel met Android als iPhone en ondersteunen IFTTT. Met IFTTT kun je allerlei services op elkaar aansluiten. Zo kun je je lampen even blauw laten worden als je een bericht krijgt op Facebook. Zoals we gewend zijn van Xiaomi zijn de producten erg goedkoop vergeleken met de concurrentie.

Verlichting

De meeste Mi Smart Home producten zijn verlichting. De lampen worden gemaakt door Yeelight, een startup die onderdeel is van Xiaomi. De lampen zijn via de Yeelight app te bedienen, maar ook via de normale lichtknop.

Xiaomi Yeelight E27 Smart LED Bulb

De Yeelight E27 LED-lamp schroef je in lampen die je al hebt. Ze maken verbinding met WiFi zodat je ze met de app kunt bedienen. Verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: alleen wit-tinten, of alle kleuren.

Xiaomi Yeelight Smart Light Strip

De Yeelight Smart Light Strip is een twee meter lange LED-kabel. De lampjes kunnen alle kleuren tonen. Je bedient hem via de app of de bijgevoegde dimmer. Bestel ook een EU converter voor de stekker!

Xiaomi Yeelight Bedside Lamp

Met de Yeelight Bedside Lamp ga je fijn naar bed en sta je fris op. Via de app (bluetooth) pas je de kleur van het licht aan kun je de lamp gebruiken als wake-up light. Via het touchpaneel bovenop kun je de lamp ook bedienen.

Xiaomi Yeelight Smart Ceiling Light

De Yeelight Smart Ceiling Light is in 5 minuten op te hangen. Hij schijnt alleen verschillende sterktes wit licht en is ook te bedienen met een afstandsbediening. Heb je een Mi Band, dan gaat het licht uit als je in slaap valt.

Stopcontacten

Ook andere apparaten zijn met Mi Smart Home te automatiseren. Zo kun je onderstaande stekkerdozen en stopcontacten gebruiken om draadloos een apparaat in- of uit te schakelen. Met de app kun je ook timers en wekkers instellen.

Xiaomi Mi Smart WiFi Socket

De Xiaomi Mi Start WiFi Socket plaats je tussen stekker en stopcontact. Met de knop kun je handmatig de stroom in- of uit schakelen. Dit kan ook via de app, die via WiFi werkt. EU stekkers passen, je hebt wel een converter nodig. Zie ook onze review.

Xiaomi Mi Smart WiFi Power Strip

Is een stekker niet genoeg? Dan is de Xiaomi Mi Smart WiFi Power Strip een oplossing. Deze stekkerdoos heeft 6 aansluitingen, die ook met Europese stekkers werkt. Via WiFi kun je alle aansluitingen besturen. Koop een EU converter voor de kabel.


Aliexpress €18,12

Banggood €18,82

Gearbest €19,06

Overige Mi Smart Home Producten

Als laatste zijn er nog Mi Smart Home producten die fungeren als beveiligingscamera, of robot stofzuiger.

Xiaomi Mijia Smart Camera 360

De Xiaomi Yi Night Vision Camera is een kleine beveiligingscamera. Hij herkent beweging en kan je dan waarschuwen, en filmt ook in het donker dankzij infraroodverlichting.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner

Nooit meer stofzuigen? Het kan met de Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner. De stofzuiger kiest automatisch een route, ontwijkt obstakels en rijdt terug naar zijn thuisbasis om op te laden.

MiFans
Logo