Mi Max krijgt eerste Xiaomi processor, Mi Band 2 met scherm

Mi Max krijgt eerste Xiaomi processor, Mi Band 2 met scherm

Mi Max krijgt eerste Xiaomi processor, Mi Band 2 met scherm

Xiaomi CEO Lei Jun heeft details vrijgegeven over de Xiaomi Mi Max. De telefoon krijgt waarschijnlijk een Xiaomi processor en wordt op 10 mei gelanceerd. Naast het grote scherm zal ook de batterij verassend krachtig zijn. Ook showde Lei Jun de Xiaomi Mi Band 2. Deze wearable krijgt een schermpje en een knop.

Xiaomi Mi Max met Xiaomi processor

Mogelijk zal de Xiaomi Mi Max een Xiaomi processor krijgen die het bedrijf zelf ontworpen en gemaakt heeft. Dat zou de eerste keer voor het bedrijf zijn. Voordeel is dat het hiermee de Xiaomi software, MIUI, beter kan later samenwerken met de processor en dus de hardware. Apple past deze tactiek ook toe. De processor heeft een hoge score in de benchmarks, namelijk 114512. Benchmarks worden gebruikt om de prestaties van verschillende telefoons te kunnen vergelijken. Hoe hoger de score, hoe beter.

In een foto die Xiaomi deelde werd ook duidelijk dat de Mi Max ongeveer hetzelfde ontwerp krijgt als de Xiaomi Mi 5 en Xiaomi Mi Note. Een belangrijk verschil is dat deze telefoons een Mi logo op de voorkant hebben. Dat geldt niet voor de Xiaomi Mi Max. Het is niet gek dat de Mi Max ongeveer hetzelfde ontwerp krijgt. Hugo Barra, vice president bij Xiaomi, meldde dat dit ontwerp typerend voor Xiaomi gaat worden. Wij zijn erg onder de indruk van dit ontwerp, zoals we ook in onze Mi 5 review meldden.

De Xiaomi Mi Max zal op 10 mei gelanceerd. Naast het grote 6,4 inch scherm zal ook de batterij verassend groot zijn volgens Lei Jun. De prijs is nog niet bekend.

Xiaomi Mi Band 2

De Xiaomi Mi Band 2 werd per ongeluk getoont door Lei Jun tijdens een livestream. Op een screenshot van deze stream is te zien dat de opvolger van de Xiaomi Mi Band 1s Pulse onder andere een schermpje heeft. Dit schermpje toont in het screenshot de tijd. Mogelijk kan het scherm ook andere zaken tonen, zoals aantal stappen of ongelezen berichten op je telefoon. Ook is er boven het scherm een knop te onderscheiden. Het is niet duidelijk waarvoor deze bedoelt is.

De Xiaomi Mi Band 2 lijkt een stuk breder dan de huidige versie. Dat komt door het scherm en de knop, maar ook omdat hierdoor meer energie verbruikt wordt. De batterij moet dus ook groter zijn. Een lanceerdatum en prijs voor de Xiaomi Mi Band 2 zijn nog niet bekend.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo