Mi Headphones: de eerste koptelefoon van Xiaomi

Xiaomi Mi Headphones

Xiaomi Mi Headphones

Tijdens het de presentatie van de Xiaomi Mi Note Pro eergisteren presenteerde CEO Jei Lun voor duizenden fans en journalisten ook nog enkele accessoires, waar de Mi Headphones er een van was.

Mi Headphones

Xiaomi maakte eerder al de bekende Pistons, goede kwaliteit earphones voor een lage prijs, die dan ook erg populair zijn. Eergisteren zijn daar de Mi Headphones bijgekomen, zogenaamde koptelefoons.

On-ear, meer comfort

De Mi Headphones zijn on-ear headphones, wat betekend dat ze op het oor rusten, en niet om je oren gaan zoals over-ear koptelefoons. Hierdoor wordt overmatig zweten voorkomen en is het comfort hoger. De delen van de koptelefoon die op je oor rusten zijn ook vervangbaar bij de Mi Headphones, waardoor je nieuwe onderdelen kunt plaatsen als ze vies zijn geworden. Bovendien kun je de on-ear onderdelen vervangen voor over-ear onderdelen als je dat liever hebt.

50mm speakers

Het allerbelangrijkste aan goede koptelefoons zijn natuurlijk de speakers. De Mi Headphones hebben 50mm speakers, volgens Xiaomi is dat 25% groter dan normale koptelefoons. De speakers zijn niet afgesloten, waardoor lucht kan toestromen en het geluid voller klinkt.

Hi-Fi

Volgens Xiaomi zijn de Mi Headphones perfect in combinatie met de net gelanceerde Mi Note en Mi Note Pro. Deze smartphones hebben ondersteuning voor Hi-Fi audio bestanden. Daarbij zijn de bestanden groter, maar in ruil daarvoor hoor je veel meer in een nummer, zoals de artiest het bedoelt heeft.

Speciale kabel

Om Hi-Fi audio goed over te brengen is het belangrijk dat je ook een goede kwaliteit kabel hebt om aan te sluiten op je telefoon. De Mi Headphones hebben zilveren en kevlar fiber kabels, zodat het geluid goed overgebracht wordt. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een special geweven buitenkant waardoor de kabel minder snel verstrikt raakt.

Kopen

De Mi Headphones zijn beschikbaar in de kleuren goud en zwart. Ze gaan ¥499 kosten, omgerekend 70 Euro.

Meer informatie is te vinden op de (Chinese) Xiaomi website.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo