Mi Electric Scooter Pro 2 & Mi Electric Scooter 1S officieel voor NL en BE

Xiaomi Step

Tijdens de product launch van Xiaomi op 15 juli, worden twee compleet nieuwe producten geïntroduceerd. De Mi Elektric Scooter Pro 2 en 1S zijn nieuwe steps die het assortiment elektrische steps van Xiaomi flink uitbreiden. Dit is alles wat je moet weten over de steps.

Mi Electric Scooter Pro 2 & Mi Electric Scooter 1S

De elektrische steps van Xiaomi zijn tot redelijk laat ‘geheim’ gebleven. Er is namelijk nog maar weinig nieuws over naar buiten gekomen. Daarom is het nu juist leuk om te zien dat Xiaomi niet één maar twee nieuwe elektrische steps lanceert voor de Europese markt. Na het grote succes van de M365 en M365 PRO zijn er nu opvolgers aangekondigd.

Lees ook: Review Xiaomi M365 elektrische step

De Mi Electric Scooter Pro 2 & Mi Electric Scooter 1S zijn samen een duurdere Pro versie en een standaard versie, en hieronder vind je welke eigenschappen beide steps bezitten.

EigenschappenMi Electric Scooter Pro 2Mi Electric Scooter 1S
Max. snelheid25 km/h25 km/h
Max. bereik45 km30 km
Max. helling20 graden14 graden
Vermogen300W borstelloze motor250W borstelloze motor
PrijsCa. 499 euroCa. 399 euro

Herkenbare specificaties

Op het eerste gezicht komen de eigenschappen van beide steps erg bekend voor. Vooral de maximale snelheid en het bereik zijn te herkennen uit de M365 steps die we enkele jaren geleden al in het assortiment van Xiaomi zagen verschijnen.

Toch zijn er wel degelijk wat verschillen tussen de steps te noemen, en dan hebben we het niet alleen over de adviesprijs.

De Mi Electric Scooter Pro 2

Deze Pro versie van de nieuwe Xiaomi step is voorzien van een 300W borstelloze elektromotor en haalt daarmee snelheden van maximaal 25 km/h terwijl een reikwijdte van 45 kilometer gehaald kan worden. De step beschikt daarnaast over een LCD-scherm waarop onder andere informatie over de batterij en snelheid kan worden afgelezen.

Remmen kan eenvoudig dankzij het dubbel remsysteem, en de veiligheid onderweg wordt nog meer gewaarborgd door het gebruik van reflectoren en een 2W koplamp. De step weegt 14,2 kilo en is binnen drie seconden in te klappen om mee te nemen.

Mi Electric Scooter 1S

De iets goedkopere variant van de nieuwe step moet het doen met een iets minder groot bereik, van ca. 30 kilometer. Toch zal dit voor veel mensen genoeg zijn om de step te gebruiken voor woon-werkverkeer of pleziertochtjes.

Hellingen tot maximaal 14% vormen geen al te grote uitdaging voor de step en ook deze step is voorzien van een dubbel remsysteem om de veiligheid van de bestuurder de garanderen. Net als de Pro 2 is de 1S uitgerust met versterkte luchtbanden om meer rijcomfort te kunnen bieden.

Prijs en beschikbaarheid

Bij de lancering van de steps op 15 juli zijn alleen de adviesprijzen van de steps meegegeven. Die liggen op dit moment op 499 euro voor de Mi Electric Scooter Pro 2 en op 399 euro voor de Mi Electric Scooter 1S. Of dit de uiteindelijke verkoopprijs gaat worden is op dit moment nog niet duidelijk.

Ook zijn de verkooppunten van de steps niet niet bekendgemaakt. Daar zullen we dus nog heel even op moeten wachten.

  • Product
  • Aanbiedingen
Dit krijg je erbij: Lader, T-shape allen key, handleiding, garantiekaart, verlengstuk, 5 schroeven 3
  • Product
  • Aanbiedingen
De Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 is de ideale elektrische step wanneer je op zoek bent naar kwaliteit, een groot bereik en betrekkelijk hoge …

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo