Mi Box Mini: superklein maar zorgt voor groot beeld

Mi Box Mini

Mi Box Mini

Vlak voor de Xiaomi Mi Note gelanceerd werd vertelde CEO Lei Jun over een nieuw apparaat, de Mi Box Mini. Dit apparaatje kan op een televisie aangesloten worden zodat je muziek en films kunt streamen op een groot scherm en eventueel een goede muziek installatie.

Mi Box Mini

Op het eerste gezicht is de Mi Box Mini net een stekker. Pas als je goed kijkt vind je de HDMI aansluiting. De Mi Box Mini, kleiner dan een pakje sigaretten, sluit je dan ook direct aan in het stopcontact. Via de HDMI kabel, die meegeleverd wordt wanneer je hem besteld, kun je het beeld en geluid naar je televisie sturen.

Specificaties

Ondanks de compacte vormgeving is de Mi Box Mini erg krachtig. Er zit een Cortez 1.3gHz quadcore processor in. Verder heeft het apparaatje 1gb werkgeheugen en 4gb opslaggeheugen zodat het besturingssysteem opgeslagen kan worden. De rest wordt gestreamd vanuit de cloud, waardoor zo weinig opslaggeheugen nodig is.

De Mi Box Mini moet daarom dus een snelle internetverbinding hebben, wat mogelijk gemaakt wordt door de mogelijkheid om met een 2.4 ghz of 5 ghz WiFi netwerk te verbinden. 5ghz netwerken zijn sneller, maar het bereik is minder goed. De Mi Box Mini kan bestuurd worden via de bijgeleverde bluetooth afstandsbediening.

Mi Box Mini kleuren

Geen 4k, wel full HD en Dolby

Een van de grote verschillen met de ‘oude’ Mi Box is dat de Mi Box Mini geen 4K kwaliteit ondersteunt. Dat komt door de compacte vormgeving (de Mini 25% van de ruimte van de normale Mi Box in), waardoor het apparaatje iets minder krachtig is. De Mi Box Mini ondersteunt wel gewoon full HD kwaliteit, en Dolby geluid.

Prijs

De Mi Box Mini is verkrijgbaar in China voor 199 Yuan, omgerekend ongeveer 28 Euro. De Mi Box Mini is verkrijgbaar in zes kleuren: groen, geel, blauw, oranje, roze en rood, alhoewel je deze kleuren niet kunt zien wanneer de Mini is ingeplugd in het stopcontact omdat de kleuren aan de onderkant zitten.

Meer informatie op het MIUI forum.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo