Xiaomi Mi Band 5 vs Mi Band 4: welke moet je kopen?

Xiaomi Mi Band 5 featured

Tijdens de lancering van de Mi Band 5 maakten we het al heel even duidelijk. De nieuwste variant is een waardige opvolger van de Mi Band 4. Maar wat zijn nou echt de overeenkomsten en verschillen, en welke moet je kopen? Je leest het hier.

De nieuwe Mi Band 5

Tijdens de officiële lancering van de Mi Band 5 werd een hoop duidelijk over de eigenschappen van deze nieuwe fitness tracker. Hieronder een overzicht met de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de Mi Band 4 en Mi Band 5.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

EigenschappenMi Band 4Mi Band 5
Schermgrootte2,41 cm – 120×2402,79 cm – 126×294
Waterdicht tot50 m50 m
Slaap tracking JaJa + REM-slaap
Batterijduur20 dagen15 dagen
PAI Fitness scoreNeeJa
Sportmodi711
OpladenBandje verwijderenBandje niet verwijderen

Sportmodi, opladen en extra tracking mogelijkheden

De Mi Band 5 is voornamelijk uitgebreid op drie gebieden. Uiteraard is ook het schermpje iets groter, waardoor informatie makkelijker af te lezen is, maar heeft de Mi Band 5 geen rigoureuze gedaantewijziging doorgemaakt.

4 sportmodi extra

Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de Mi Band 5. Maar alleen als de 7 sportmodi van de Mi Band 4 niet toereikend waren om je workouts te kunnen tracken. De Mi Band 5 heeft vier extra mogelijkheden om sporten te analyseren. Zo is er onder andere een modus voor elliptische trainingen, roeimachine, yoga en tennis.

De Mi Band 4 beschikte al over sportmodi waarmee binnen- en buiten hardlopen, fietsen, zwemmen, wandelen en algemene trainingen werden gevolgd.

Eindelijk makkelijk opladen

Met de Mi Band 5 heeft Xiaomi eindelijk geluisterd naar feedback van gebruikers van de Mi Band 1-4. Waar je voorheen altijd de bandjes van het horloge moest losmaken om de fitness tracker op te laden, is het nu mogelijk om de Mi Band 5 zonder problemen direct aan de oplader te koppelen. Dat is een hele verademing, ondanks dat je het apparaatje toch maar één keer per twee weken hoeft op te laden.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Extra tracking mogelijkheden

De Mi Band 4 had al behoorlijk wat opties onder de motorkap, maar de Mi Band 5 doet daar nog gerust een schepje bovenop. Met een PAI-assistent om persoonlijke trainingsdoelen te kunnen bijhouden, een tracker waarmee dames hun menstruatiecyclus kunnen bijhouden en analyse van REM-slaap zijn toch weer nét die extra’s die het gebruik van een slim horloge als deze de upgrade waard maken.

Moet je de Mi Band 4 of 5 kopen?

Wil je een nieuwe fitness tracker en heb je er op dit moment nog geen eentje? Ga dan voor de Mi Band 5. Dit apparaatje biedt nog iets meer opties, en kost maar iets meer. Heb je nu de Mi Band 4, en vraag je je af of je de upgrade moet doen?

Dat hangt af van je wensen. Wil je de Mi Band makkelijker kunnen opladen, je yoga-oefeningen kunnen tracken en wil je persoonlijke trainingsdoelen maken? Dan zou het zomaar eens de upgrade waard kunnen zijn.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo