4 handige Xiaomi Mi-apps op een rij die gewoon in de Play Store staan

Xiaomi Mi Fans tips, handig, eenvoudig en snel

Dat Xiaomi naast telefoons ook een hele lijn domotica en fitness-wearables op de markt heeft gebracht is inmiddels wel bekend. Steeds vaker worden de apparaten ‘smart’ geleverd of geschikt verklaard voor ‘smart-toepassingen’. De apparaten communiceren met elkaar via een MI App. In dit artikel staan we stil bij de diverse apps die jij kunt gebruiken. In de Google Play store kun je de apps zelf downloaden.

MI Home – smarthome en meer

De MI Home app kun je op jouw Xiaomi downloaden. Deze app is het startpunt om ‘smart’ met jouw apparaten te communiceren. Zo kun je via het meest recente toestel met de MI Home app alvast jouw slimme stofzuiger aanzetten. Zo kom je in een schoon huis thuis. Wil jij liever elke avond een lichtje aandoen terwijl je een weekje op vakantie bent? Wil je via een afstand met de slimme camera kijken hoe de situatie thuis is? Geen probleem. Op deze pagina zie allerlei apparatuur die jouw leven makkelijk maken via de MI Home.

MI Remote – afstandsbediening

Loop jij ook nog door de kamer met verschillende afstandsbedieningen? Niet nodig, want met deze app wordt jouw Xiaomi een universele afstandsbediening. Je kunt TV’s, DVD’s en andere apparatuur met deze app bedienen. Naast deze opties kun je ook favoriete programma’s selecteren en vooraf programmeren wat je wilt kijken of moet worden opgenomen. Zo mis je nooit meer een favoriet TV-programma en kun je jouw Xiaomi-TV optimaal gebruiken.

MI FIT – fit worden met wearables en meer

Met de MI FIT app kun je met het hele gezin werken aan jouw gezondheid. De slimme weegschaal weegt jou en jouw gezinsleden. Bovendien rekent deze App direct jouw andere gezondheidskenmerken zoals BMI en spiermassa uit. Zo kun je direct zien welke inspanningen nodig zijn om optimaal gezond te worden. Met jouw wearables registreer je vervolgens in deze App jouw activiteiten. Zo weet je precies of je op schema ligt of in de sportschool nog even door mag.

MI File Manager – eindbaas over jouw bestanden

Hoe vaak ben jij niet op zoek naar bestanden die je ergens opgeslagen hebt maar niet meer kunt vinden? Ben jij weleens verrast door de melding dat jouw opslagcapaciteit vol is of heb je files willen delen maar kon dat niet omdat je offline was? Deze problemen zijn met de MI File Manager app voorgoed verleden tijd. Je kunt zo zien aan welke bestanden je als laatste hebt gewerkt en hoeveel capaciteit jouw bestanden innemen. Ook kun je offline files delen.

De clean-functie zorgt ervoor dat cache-bestanden en vervuiling automatisch wordt opgeruimd en met de handige zoekfunctie kun je files op basis van een zoekwoord terugvinden. De app is geschikt voor allerlei soorten bestanden, dus jouw office-documenten, maar ook filmpjes, muziek en andere files worden herkend en geoptimaliseerd. Bestanden offline delen met andere gebruikers in de omgeving is geen probleem, net zo min als het inpakken van files om ze als ZIP/RAR-bestand te versturen is geen punt. Met MI File Manager ben jij dus weer de baas over jouw bestanden.

Kortom, Xiaomi denkt graag mee om jouw leven gezonder en makkelijker te maken. Ervaar het zelf en download de apps.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo