“Xiaomi Mi 5 en Mi 5 Plus krijgen scherm tot aan de rand”

Xiaomi Mi 5 Plus gelekte afbeelding

Xiaomi Mi 5 Plus gelekte afbeelding

Er lekken steeds meer geruchten uit over de morgen te lanceren smartphones. Een twitter account geeft aan dat er twee smartphones gelanceerd gaan worden, de Xiaomi Mi 5 en Mi 5 Plus, welke beiden een scherm tot aan de rand van het toestel krijgen en ongeveer €415 gaan kosten.

Daarnaast tweette het Twitter account onder andere meer specificaties. Het Twitter account tweet pas sinds 9 januari, maar brengt naast Xiaomi nieuws ook geruchten over andere merken, zoals Oppo en ZTE.

Twee smartphones: Mi 5 en Mi 5 Plus

Wat als eerste opvalt is dat er twee smartphones gelanceerd gaan worden. Dat leidt nu al tot veel reacties: Apple lanceerde dit jaar toevallig ook voor het eerst twee nieuwe smartphones: de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De Mi 5 Plus zal dan ook een groter scherm hebben. Beide te lanceren telefoons zullen flinterdun zijn zoals we eerder berichtten, namelijk slechts 5,1 millimeter.

Afbeelding uitgelekt

Ook lekte het account een nieuwe afbeelding waarop de Xiaomi Mi 5 te zien is. Daarop is ook duidelijk te zien dat het scherm doorloopt van de ene rand van het toestel tot de andere rand.

Specificaties processor

Het account bericht ook dat de nieuwe telefoons een Qualcomm Snapdragon 801 processor en Qualcomm Snapdragon 810 processor krijgen. We moeten echter wel melden dat dit tegenstrijdige berichten zijn, eerder tweette hetzelfde account namelijk dat de telefoons een Qualcomm Snapdragon 805 processor zou krijgen.

4gb werkgeheugen

Ook meldde het account dat de telefoons 4gb RAM krijgen, een aanzienlijk hoog aantal: de huidige iPhone 6 Plus heeft slechts 1gb werkgeheugen. Meer werkgeheugen zorgt ervoor dat apps langer tegelijkertijd kunnen blijven draaien of dat je meer tabbladen kunt hebben zonder dat er een opnieuw geladen moet worden.

Prijs in China

Als laatste lekte het account een mogelijke prijs uit: 2999 Chinese Yuan, wat ongeveer 415 Euro is. Daarmee zouden de te lanceren smartphones de duurste smartphones tot nu toe van Xiaomi kunnen worden. Smartphones uit de Xiaomi Redmi serie zijn bijvoorbeeld veel goedkoper, de nieuwste Xiaomi Redmi 2 kost 699 RMB, ongeveer 100 Euro.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo