Meer details vernieuwingen en video van MIUI 8 uitgelekt

MIUI 8 wordt samen met Xiaomi Mi Max op 10 mei gepresenteerd

Meer details vernieuwingen en video van MIUI 8 uitgelekt

Op 10 mei zal Xiaomi onder andere MIUI 8 lanceren. Deze nieuwe editie van MIUI bevat een hoop vernieuwingen. MIUI is het besturingssysteem dat op elke Xiaomi telefoon geïnstalleerd is. Vandaag lekte meer details en een video uit.

Deels opnieuw ontworpen

MIUI 8 is niet compleet opnieuw ontworpen, maar er zijn een hoop dingen aan het uiterlijk verandert. Zo zijn er nieuwe animaties toegevoegd en is het ontwerp meer in de material-stijl van Google gemaakt. Material is de design-stijl die Google gebruikt. Material kenmerkt zich door de kleuren, maar ook het minimalisme. Een goed voorbeeld van material design zijn de nieuwe knoppen in Youtube, die je kunt vinden door tijdens het afspelen van een video op de website op het instellingen-icoon te drukken.

Ook het notificatie-scherm en de manier waarop tussen apps geswitcht kan worden is aangepast. In een korte video zien we meer van de nieuwe animaties en gestures waarmee MIUI 8 te bedienen is.

Veel kleine aanpassingen en vernieuwingen, focus op veiligheid

Verder zijn er volgens bronnen met verstand van zaken heel veel kleinere aanpassingen en toevoegingen gedaan. Een manager van Xiaomi maakte bekend dat de focus zal liggen op het verbeteren van de veiligheid van MIUI. Xiaomi levert standaard een virusscanner op haar telefoons, iets dat Android niet aanbiedt.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo