Meer dan 70 miljoen Xiaomi smartphones verkocht in 2015

Xiaomi weer grootste smartphone-verkoper in China

Meer dan 70 miljoen Xiaomi smartphones verkocht in 2015

Xiaomi heeft in 2015 meer dan 70 miljoen smartphones verkocht. Dat is minder dan wat het zelf hoopte, namelijk 80 miljoen. Dat levert kritiek op vanuit de media, dat vindt dat Xiaomi haar ambities niet waar maakt. Wij persoonlijk zijn iets genuanceerder: het was een moeilijk jaar van Xiaomi.

70 miljoen smartphones verkocht

Het doel van Xiaomi was om in 2015 80 miljoen smartphones te verkopen, hoewel dat doel eerder nog 100 miljoen was. Uiteindelijk heeft het bedrijf meer dan 70 miljoen smartphones verkocht, 15% meer dan de 61 miljoen die het vorig jaar verkocht.

Druk van media en investeerders

Deze tegenvallende groei zorgt voor druk van de media en investeerders. Xiaomi is na Uber (de taxi-dienst) de meest waardevolle startup ter wereld, met een waardering van 45 miljard Dollar. Het bedrijf is pas zes jaar oud, en om de waardering waar te maken moet het jarenlang flink groeien. 15% is dan voor investeerders en media te weinig.

2015 was een moeilijk jaar voor Xiaomi

15% is inderdaad niet heel veel voor zo’n waardevolle startup, maar er moet wel een kanttekening bij deze druk geplaatst worden. In India, na China de grootste markt voor smartphones, is de verkoop nog niet aangeslagen. Eerder werd bekent dat het bedrijf in een kwartaal 1 miljoen smartphones verkocht heeft. Alle begin is natuurlijk moeilijk. Daarbij kwam ook kijken dat Xiaomi niet alle modellen door patentproblemen kon verkopen. Die patentproblemen zijn sinds kort opgelost, en Xiaomi heeft vandaag aangekondigd de Xiaomi Redmi Note 3 in India te gaan verkopen. Daarom verwachten wij dat de verkoop in deze grote markt snel zal groeien.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo