Xiaomi Redmi 6 Pro wordt ook op 25 juni gelanceerd

Xiaomi Redmi 6 Pro in alle beschikbare kleuren

Zoals we gisteren al meldden houdt Xiaomi op 25 juni weer een launch event. Naast de MI Pad 4 wordt onder andere de Xiaomi Redmi 6 Pro gelanceerd. Redmi is, naast MI, de tweede lijn van Xiaomi. Na de lancering van de MI, zoals de Xiaomi MI 6 volgt enige tijd later een Redmi-versie. Ook voor deze versies geldt dat je voor een budgetprijs een premium kwaliteit krijgt. De Xiaomi Redmi 6 Pro bevestigt dat. Wij zetten de specificaties op een rij.

Uiterlijk Xiaomi Redmi 6 Pro

Hoewel Xiaomi nog niets bekend gemaakt heeft vond een Chinese techsite de eerste foto’s en beelden. Het valt op dat ook voor de Redmi-serie gekozen is voor een Notch aan de voorzijde en de verticale dual camerapositie aan de achterzijde. Ook de combinatie van beschermend Gorillaglas met aluminium behuizing geeft de telefoon een strakke look. Door jouw keuze uit de kleuren goud, roze, rood, blauw en zwart bepaal je zelf hoe vrolijk of formeel de look moet of mag zijn.

Xiaomi Redmi 6 Pro voorkant en achterkant

De voorkant en achterkant van de Xiaomi Redmi 6 Pro? via Phoenix Technology

Xiaomi Redmi 6 Pro specificaties

De specificaties zijn, zoals we van Xiaomi inmiddels gewend zijn, weer boven verwachting. We geven een korte opsomming:

Het beeldscherm van 5.84 inch is Full HD. Voor de snelle aansturing is de Snapdragon 625 gekozen die in combinatie met de standaard geïnstalleerde besturingssystemen Android 8.1 Oreo en MIUI 9 (met binnenkort een te verwachten upgrade naar MIUI 10) zorgt voor een optimale gebruikservaring. Het is ook prettig dat je de telefoon in het Nederlands kunt instellen. Qua geheugen kun je kiezen uit twee opties; 3GB Ram met 32GB opslag of 4GB RAM met 64GB opslag.

Camera’s en ander gebruiksgemak

Aan de achterzijde is in verticale positie een dual 12 MP en 5 MP camera ingebouwd, uiteraard voorzien van flitser. Aan de voorkant is nog een 5 MP selfie camera voorzien. Onderaan de telefoon zijn twee uitsparingen te zien. Waarschijnlijk is de ene voor de speaker en de andere voor de microfoon. We verwachten dus de mogelijkheid om goed geluid op te nemen bij jouw social media. Dat de beelden goed zullen zijn is voor ons wel zeker, want het toestel wordt voorzien van sensoren voor kunstmatige intelligentie (AI), waardoor de telefoon zelfstandig voorwerpen herkent en focust.

Aan de veiligheid is ook gedacht, want op de achterzijde zien we de, inmiddels kenmerkende, uitsparing voor de vingerafdruksensor. Met de opvallend sterke 4.000 mAh batterij is de telefoon, afhankelijk van de intensiteit van jouw gebruik, zeker geschikt om meerdere dagen te functioneren zonder oplader.

Xiaomi Redmi 6 Pro kopen?

Ook bij deze telefoon verwachten we een hele goede prijs/kwaliteit-verhouding. We weten de exacte prijs en levermogelijkheden nog niet en verwachten dit bij de launch te vernemen. Uiteraard houden we je daarvan op de hoogte. Uiteraard kun je ook zelf zoeken in het uitgebreide online Xiaomi assortiment van Gearbest.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo