Xiaomi Mi Mix 2 wordt 11 september gelanceerd

Xiaomi Mi Mix 2

De geruchten wezen er al op, maar nu is het officieel: de Xiaomi Mi Mix 2 wordt op 11 september gepresenteerd. Dit is een opvallende timing, aangezien Apple een dag later haar nieuwe iPhones uit de doeken doet. Dit zou weleens kunnen betekenen dat de Mi Mix 2 een directe concurrent van de iPhone 8 wordt.

De Mi Mix 2 is net als zijn voorganger ontworpen door de Franse designer Philippe Starck. Hij plaatste een paar weken geleden een conceptfilmpje van de telefoon op Facebook, waar we veel uit af konden lezen. Hier schreven we dit artikel over.

95% scherm

In het filmpje dat Starck plaatste is het volledige design van de Mi Mix 2 te zien. Hieruit konden we opmaken dat de telefoon een nog grote screen-body-ratio heeft dan zijn voorganger. Er gaan geruchten dat wel 95% van de voorkant van de telefoon scherm zal zijn, wat uitzonderlijk is.

Het scherm van de Mi Mix 2 zal wel wat kleiner zijn dan dat van zijn voorganger. Volgens geruchten krijgt de Mi Mix 2 een schermdiagonaal van 6 inch, terwijl de originele Mi Mix nog een schermdiagonaal van 6,4 inch heeft. Daarnaast wordt de behuizing van de telefoon waarschijnlijk van metaal gemaakt. De Mi Mix had een keramische behuizing.

Verder lijkt het erop dat de telefoon zal worden aangestuurd door een Snapdragon 835 processor. Deze wordt dan afhankelijk van de versie gecombineerd met 6 of 8gb aan RAM-geheugen. Voor de opslagruimte kan er gekozen worden uit 128 en 256gb.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo