Xiaomi-smartphones in het Nederlands: deze toestellen ontvangen de update

Xiaomi Nederland

Eerder deze week informeerden we je al dat Xiaomi-telefoons met Android Oreo in het Nederlands ingesteld kunnen worden. Dit ontdekte een bezitter van een Xiaomi Mi Mix2 toen hij zijn update naar Firmware MIUI 9.5.6.0 en Android Oreo had uitgevoerd.  Helaas is het niet op alle toestellen mogelijk om deze installaties te doen. Dit omdat Xiaomi de updates voor die telefoons niet meer ondersteunt. Wij zochten uit voor welke toestellen dit geldt. Daarbij doen we je suggesties voor een passend nieuw exemplaar.

Geen Firmware-update mogelijk

Alle toestellen die vanaf 2012 uitkwamen konden tot vorig jaar geupdated worden naar MIUI 9. Tegelijk met die mogelijkheid maakte Xiaomi zelf bekend dat dit voor 7 toestellen de laatste update zou zijn. Dit zijn: Xiaomi Mi 2, Xiaomi Mi 2S, Xiaomi Mi 4i, Xiaomi Redmi Note 4G, Xiaomi Redmi Note Prime, Xiaomi Redmi 2, Xiaomi Redmi 2 Prime en Xiaomi Mi Note. Voor deze toestellen is het instellen van Nederlands sowieso niet mogelijk.

Xiaomi Nederlands instellen

Gebruiker Colin laat zien hoe je Nederlands instelt op de Xiaomi Mi Mix 2

Update Android Oreo niet beschikbaar

Als de update van de Firmware wel lukt moet je Android Oreo installeren. Voor sommige toestellen wordt dit niet aangeboden. Andere toestellen krijgen wel die mogelijkheid. Een update is of wordt vrijgegeven voor:

Mi 6 Mi Max 2
Mi Mix 2 Mi Note 3
Mi A1 Redmi 5
Redmi Note 4 Redmi Note 5
Redmi 4 Redmi Note 5 Pro
Redmi 4A

Toch Nederlandse instellingen?

Als jouw toestel niet de Firmware of Android Oreo kan installeren ben je al een flinke tijd een tevreden Xiaomi-gebruiker. Wellicht wordt het dan tijd voor een nieuw toestel. Wij doen drie suggesties.

Voor een premium toestel is de Xiaomi Mi Mix 2s wellicht een idee. Deze serieuze concurrent van de iPhone X heeft de slag om de prijs alvast gewonnen.

Voor een budget tot € 250,-  is de Xiaomi Mi A2 een hele goede keuze. Dit toestel is zeer recent en biedt een zeer complete telefoon.

De beste budgetkoop doe je met de Redmi Note 5. Voor nog geen 200 euro koop je een zeer complete telefoon met goede camera-opties.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo