Kruidvat biedt Xiaomi Mi Band 2 goedkoop aan, maar is het wel een goede deal?

Xiaomi Mi Band 3

Het is al langer bekend dat Xiaomi een distributiedeal gesloten heeft met het moederbedrijf van Kruidvat. Inmiddels pakt Kruidvat uit met een aanbieding voor de Xiaomi Mi Band 2. Wij stellen ons de vraag: is de aanbieding wel een echte aanbieding?

Xiaomi en Kruidvat?

Xiaomi lijkt op allerlei manieren aansluiting te zoeken op de Nederlandse markt. Een distributiedeal tussen het moederbedrijf van Kruidvat en Xiaomi, die in voorjaar 2018 bekend werd, is een van die manieren. Na de bekendmaking werd het echter stil, tot er voor kerst ineens een Xiaomi bij Kruidvat te spotten was, al ontkende Kruidvat dat dit onderdeel van de distributiedeal was. Nu pakt Kruidvat groot uit met een ‘aanbieding’ voor de Xiaomi Mi Band 2 voor € 19,99. Wie echter verder kijkt ziet dat dit geen echte hele goede deal is.

Xiaomi Mi Band 3, een echte gamechanger. Dit is de beste fitnesstracker!

De Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi Mi Band 2

Allereerst is de Xiaomi Mi Band 2 niet het meest recente model. De Mi Band 2 werd namelijk in augustus 2017 uitgebracht. Sinds voorjaar 2018 is de opvolger Xiaomi Mi Band 3 te koop. Deze heeft inmiddels ook al een upgrade gehad en heeft inmiddels veel meer functies. Daarnaast is de prijs niet bepaald een aanbieding. Als je, om wat voor reden dan ook, niet de meest recente uitvoering van de Mi Band wilt hebben, kun je deze bij bijvoorbeeld Gearbest op het juiste moment bestellen voor 19 euro inclusief verzendkosten. Dat is niet alleen goedkoper dan de ‘aanbieding’ van Kruidvat, maar bij Gearbest kun je ook van extra kortingen profiteren die we hier nog niet meerekenen.

Xiaomi Mi Band 3

Natuurlijk kunnen wij ons voorstellen dat je liever de meest uitgebreide en recente versie van deze, sowieso goedkope, fitnesstracker in huis hebt. Zo heeft de Xiaomi Mi Band 3 een groter scherm, een echt touchscreen, een grotere accu en natuurlijk ook zaken als de verwisselbare bandjes.

Daarnaast is de Xiaomi Mi Band 3 nauwkeuriger en kent hij, afhankelijk van de versie die je kiest, meer functies. De meest uitgebreide versie is ook geschikt om jouw slaapritme te meten. Uiteraard kunnen de prijzen verschillen, maar als je even kijkt zie je de uitgebreide versie voor nog geen € 30,- op bijvoorbeeld Gearbest, Banggood en AliExpress.

[table id=7 /]

Conclusie

Kruidvat heeft met deze aanbieding een verouderde versie tegen een relatief hoge prijs gekozen om Xiaomi te promoten. De Mi Band is zo goedkoop dat je sowieso een goede deal scoort als je het apparaat aanschaft. Mocht je de aanschaf overwegen dan zouden wij voor een paar euro meer de nieuwste versie met veel nauwkeuriger en uitgebreidere mogelijkheden kiezen.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo