Je Xiaomi bootloader unlocken: zo werkt het

Alles over de gelockte bootloader van Xiaomi

Alles over de gelockte bootloader van Xiaomi

Helaas hebben de nieuwste smartphones van Xiaomi een gelockte bootloader, waardoor het niet mogelijk is om er een aangepaste versie van Android op te installeren. Gelukkig is het nu mogelijk om die bootloader te unlocken, dankzij een handig stappenplan van Xiaomi.

Bootloader unlocken

Het weghalen, of unlocken van een gelockte bootloader is gelukkig mogelijk bij Xiaomi. Veel smartphone fabrikanten ondersteunen dit niet, maar gelukkig heeft Xiaomi een relatief gemakkelijke manier vrijgegeven waarmee je alsnog de bootloader van je Xiaomi smartphone kunt unlocken. Helaas kan het wel 3 tot 21 dagen duren voordat het unlocken daadwerkelijk gebeurd, maar als je actief bent op het MIUI forum kan het sneller gaan.

Het Chinese bedrijf heeft op haar Engelstalige forum een tutorial geplaatst waarin uitgelegd wordt hoe je de bootloader van je smartphone kunt unlocken. Door met je Xiaomi nummer een unlock aan te vragen krijg je binnen 3 tot 21 dagen toestemming om je smartphone te unlocken. Duurt het langer dan 12 dagen? Dan kun je op dit forum je Xiaomi nummer achter laten en wordt je zo snel mogelijk geholpen.

Simpel

Het daadwerkelijke unlocken van je bootloader is relatief simpel. Je hoeft enkel een zip-bestand van een Chinese developer rom op je Xiaomi smartphone op te slaan, en in te loggen op het Xiaomi account waarmee je toestemming hebt gekregen om te unlocken.

Vervolgens kun je op je computer middels een handig programmaatje met één druk op de knop je smartphone unlocken. Helaas is het programma op dit moment alleen in het Chinees verkrijgbaar, maar Xiaomi belooft zo snel mogelijk een Engelse versie uit te brengen. Gelukkig hoef je maar één stap uit te voeren om je smartphone te unlocken, en zul je dus niet echt last hebben van de taal barriere, vooral niet als je gewoon de officiele tutorial van Xiaomi volgt.

Wat is een bootloader

Een bootloader is een stukje code dat uitgevoerd wordt voor dat de rest van je telefoon opstart. De bootloader bepaalt bijvoorbeeld welk besturingsysteem opstart. Dit betekent dus dat je met een niet-gelockte bootloader een besturingsysteem naar eigen keuze kunt installeren, zoals speciaal aangepaste versies van Android met meer functies.

Welke Xiaomi smartphones krijgen een gelockte bootloader

Verschillende smartphones van Xiaomi krijgen helaas een gelockte bootloader. De Xiaomi Redmi 3 en Xiaomi Redmi Note 3 hebben worden sinds de lancering van de toestellen geleverd metgelockte bootloader. De Xiaomi Mi 4c en Xiaomi Mi Note Pro krijgen in de nieuwste update een gelockte bootloader. Xiaomi heeft aangegeven hetzelfde te gaan doen voor andere toestellen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo